Bouw 85 huurwoningen Engelandlaan Zoetermeer feestelijk van start

5 februari 2024

Aan de Engelandlaan in Zoetermeer is op 1 februari de bouw van 85 sociale huurwoningen voor woningcorporatie De Goede Woning feestelijk van start gegaan. Het startsein voor de bouw van The Carousel werd gegeven door Jan Iedema (wethouder stedelijke ontwikkeling), Mariëtte Heemskerk (directeur-bestuurder De Goede Woning) en Johan Krijgsman (directeur Waal).

“We zijn er trots op dat we over ongeveer anderhalf jaar 85 één- en twee-persoons huishoudens blij kunnen maken met een nieuwe duurzame sociale huurwoning midden in het centrum van Zoetermeer”, aldus Mariëtte Heemskerk. “Ondanks de gestegen bouwkosten kunnen we een prachtig en duurzaam gebouw van 15 verdiepingen realiseren, met grote dank aan EenTien architecten, Bouwbedrijf Waal, de gemeente en de betrokken collega’s van DGW.”

The Carousel bestaat uit 57 tweekamerwoningen en 28 driekamerwoningen. Alle woningen krijgen een balkon. Bijzonder is dat de balkons van de woningen steeds na 6 lagen anders geplaatst worden. De vorm van het gebouw zorgt ervoor dat alle appartementen goed uitzicht krijgen. Vanwege deze draaiende vorm heeft het gebouw aan de Engelandlaan de Engelse naam The Carousel gekregen. Als ‘eye-cather’ wordt de entree van het gebouw voorzien van een 6 meter hoge V-kolom.

Het gebouw wordt verwarmd door warmtepompen die in het stadhuis staan. Deze warmtepompen voorzien naast het gemeentehuis ook het gebouw De Kroon van verwarming en warm tapwater.The Carousel wordt gebouwd op het terrein tussen de gebouwen City House en Dutch Port, vlak bij het stadhuis, Randstadrailhalte Centrum-West en de winkels. Bij het gebouw komen 43 parkeerplaatsen voor vergunninghouders.

De verwachte oplevering staat gepland eind 2025. De verhuur van de woningen loopt via Woonnet-Haaglanden.

Op de foto v.l.n.r. Mariëtte Heemkerk (directeur-bestuurder De Goede Woning), Jan Iedema (wethouder stedelijke ontwikkeling) en Johan Krijgsman (directeur Waal)

240202 Start bouw The Carousel Engelandlaan - kopie
240202 Start bouw The Carousel Engelandlaan 3
240202 Start bouw The Carousel Engelandlaan 4
Engelandlaan 1
Engelandlaan 2
Engelandlaan 3
240202 Start bouw The Carousel Engelandlaan - kopie
240202 Start bouw The Carousel Engelandlaan 3
240202 Start bouw The Carousel Engelandlaan 4
Engelandlaan 1
Engelandlaan 2
Engelandlaan 3