Talent in de duinen van Almere

11 november 2016

Op woensdag 9 november jl. bezochten de medewerkers van Waal de bouwput in Almere. In het gebied Duin realiseert Waal daar 4 woontorens en een parkeergarage.

Duin is een bijzondere ontwikkeling op een plek direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam. Er wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap met bossen en stranden. Ook is er een jachthaven en komt er in de nabije toekomst een levendige boulevard. Het gebied Duin staat voor een uitgekiende openbare ruimte, geheel in de stijl van een duingebied. Met veel zorg zijn de grassen, struiken en bomen gekozen. Ook de woningen passen qua architectuur, materiaal en kleur bij deze beleving.

In ‘Kop Zuid’ komen comfortabele en moderne appartementen met een uniek uitzicht over het IJmeer. Hier worden de winkels, horeca, hotels, wellness, zorg en andere voorzieningen gerealiseerd. De boulevard wordt aangelegd op de hoogte van de dijk waardoor je zonder obstakels zo het strand of de passantenhaven op kunt lopen.

Duin – gebouw A Het Baken
59 luxe koopappartementen

Het Baken is een uniek gebouw met luxe appartementen. Op elke verdieping heeft het gebouw een bijzondere relatie met de omgeving. Hoe lager, hoe groter de rol van het glooiende duinlandschap. En hoe hoger, hoe meer het uitzicht overweldigt. Met vergezichten over het IJmeer, de Vallei, Zuiderduin en het Kreekbos.

De appartementen worden op hoog niveau afgewerkt. Binnen zijn ze licht en ruimtelijk dankzij de grote raampartijen over de volledige hoogte en breedte. Buiten hebben ze een ruim terras of transparant balkon met maximaal uitzicht en zonlicht. De appartementen zijn volledig uitgerust met vloerverwarming. De indeling van de woningen is flexibel en dus kunnen individuele woonwensen zoals een extra kamer, of de keuken op een andere plek, worden gerealiseerd.

Duin – gebouw B
26 commerciële huurappartementen

Gebouw B is een gebouw met 26 huurappartementen voor Amvest Residential Core Fund. In dit gebouw bevindt zich één appartement op het entreeniveau in de kelder waar ook de bergingen gesitueerd zijn. Op de begane grond en verdieping 1 t/m 4 bevinden zich vier appartementen in verschillende woningtypes. Op verdieping 5 en 6 zijn 5 verschillende appartementen gesitueerd over de twee bouwlagen. Via de kelderverdieping kunnen de bewoners naar de gemeenschappelijke parkeergarage. De appartementen zijn licht en ruimtelijk dankzij grote raampartijen over de volledige hoogte en breedte. Buiten is een ruim terras of transparant balkon met maximaal uitzicht en zonlicht. De appartementen zijn volledig uitgerust met vloerverwarming. Dat zorgt voor comfort en veel vrijheid bij het bepalen van de ideale inrichting.

De kelderverdieping betreft een in het werk gestorte betoncasco. Daarboven komt tunnelgietbouw. De spouwbladen zijn gevelvullende HSB-elementen. De gevels worden afgewerkt met Diklformaat handvormsteen. De kozijnen zijn van kunststof, de puien van aluminium.

Duin – gebouw C
48 sociale huurappartementen

Gebouw C is een gebouw met 48 sociale huurappartementen. Op elke verdieping bevinden zich vier appartementen van twee verschillende types. In de kelder is voor elke woning een berging. Via de kelderverdieping kunnen de bewoners naar de gemeenschappelijke parkeergarage. De appartementen zijn licht en ruimtelijk dankzij grote raampartijen over de volledige hoogte en breedte. Buiten is een ruim terras of transparant balkon met maximaal uitzicht en zonlicht. De appartementen zijn volledig uitgerust met vloerverwarming. Dat zorgt voor comfort en veel vrijheid bij het bepalen van de ideale inrichting.

De kelderverdieping betreft een in het werk gestorte betoncasco. Daarboven komt tunnelgietbouw. De spouwbladen zijn gevelvullende HSB-elementen. De gevels worden afgewerkt met Waalformaat handvormsteen. De kozijnen zijn van kunststof, de puien van aluminium.

Duin – gebouw ED
57 commerciële huurappartementen

Gebouw ED is een gebouw met 26 huurappartementen voor Amvest/Aegon. In dit gebouw bevinden zich 57 huurappartementen verdeeld over 9 woonlagen in 9 woningtypes. De appartementen op verdieping 9 krijgen een dakterras. Via de kelderverdieping kunnen de bewoners naar de gemeenschappelijke parkeergarage. De appartementen zijn licht en ruimtelijk dankzij grote raampartijen over de volledige hoogte en breedte. Buiten is een ruim terras of transparant balkon met maximaal uitzicht en zonlicht. De appartementen zijn volledig uitgerust met vloerverwarming.

De kelderverdieping betreft een in het werk gestorte betoncasco. Daarboven komt tunnelgietbouw. De spouwbladen zijn gevelvullende HSB-elementen. De gevels worden afgewerkt met Diklformaat handvormsteen die als klamp vermetseld zullen worden. De kozijnen zijn van kunststof, de puien van aluminium.

161109-Talent-Bijeenkomst-Duin-2.JPG
161109-Talent-Bijeenkomst-Duin-1.JPG
161109-Talent-Bijeenkomst-Duin-3.JPG
161109-Talent-Bijeenkomst-Duin-2.JPG
161109-Talent-Bijeenkomst-Duin-1.JPG
161109-Talent-Bijeenkomst-Duin-3.JPG