Van alle woonmarkten thuis

22 maart 2019

Woontoren Leyweg te Den Haag
In januari jl. werd appartementengebouw Lumière in Den Haag feestelijk geopend. Aan de Leyweg verrezen in de afgelopen maanden 65 sociale huurappartementen. Het project is gerealiseerd voor opdrachtgever Weboma Ontwikkeling die de woningen verkocht aan Arcade. Binnenstedelijk bouwen met een prefab betonconstructie en hoogwaardige metselwerk gevel.

De nieuwe woontoren aan de Leyweg in Den Haag bestaat uit 15 bouwlagen. Per laag werden vijf appartementen gerealiseerd rondom een compacte kern met liften en trappenhuizen. In de plint van het gebouw bevinden zich over twee lagen verdeeld de bergingen van de appartementen.
De nieuwe appartementen zijn gebouwd op een locatie waar een oude bioscoop gevestigd was en sluit aan op een bestaand woon- winkelcomplex van 4 bouwlagen. Met de bouw van dit complex wil de gemeente Den Haag de revitalisatie van het gebied bevorderen.

Het naastgelegen woon- en winkelcomplex werd gerealiseerd in de wederopbouwperiode en de architectuur daarvan kenmerkt zich in een materialisatie van baksteen met betonnen elementen. Het nieuwe complex kreeg ook een metselwerk architectuur en vindt op die manier aansluiting bij het bestaande complex. Ook de betonnen balkons en gevelelementen verwijzen ernaar. Er is veel aandacht besteed aan het gevelmetselwerk door het gebruik van verschillende metselwerkverbanden. Deze weerspiegelen de aandacht voor het details.

Opdrachtgever: Weboma Ontwikkeling B.V.
Architect: Quadrant Architecten

Lees ook dit interview van mei 2018.

De Windes te Scheveningen
In november 2018 werd appartementengebouw ZeeWinde in Scheveningen opgeleverd aan Respect Zorggroep. Het telt 98 hoogwaardige zorgappartementen die met het oog op (toekomstige) zorgbehoeften zijn ingericht. Ook het appartementengebouw HaagWinde met 28 koopappartementen werd opgeleverd. Een moderne vertaling van de Haagse School in Scheveningen, met duurzame installatie, engineering en realisatie door Waal.

De Windes werd door Waal gerealiseerd in opdracht van Respect Zorggroep en Weboma Ontwikkeling. In ZeeWinde is voor Respect Zorggroep opgenomen een vooruitstrevend woon-zorgconcept met diverse faciliteiten. Exclusieve villa-appartementen van Weboma Ontwikkeling zijn gerealiseerd in HaagWinde. Deze koopappartementen liggen verspreid over acht woonlagen. Er zijn verschillende woningtypen: van een driekamerappartement van circa 73 m2 tot een vrij indeelbaar penthouse van 340 m2. Via een plint die toegang geeft tot de afzonderlijke entrees zijn de twee torens van De Windes met elkaar verbonden. Zo kunnen de bewoners van HaagWinde eenvoudig gebruikmaken van de in ZeeWinde aanwezige faciliteiten zoals een kapper, een praktijk voor fysiotherapie en een grand café/restaurant.

De bouwstijl kenmerkt zich door een moderne vertaling van de Haagse School. Daarmee speelt de architect in op de Scheveningse architectuur van rond 1910, het Kurhaus en de later ontwikkelde villa’s in de jaren ’30 stijl langs de Nieuwe Parklaan. Het gebouw heeft een rustige, voorname uitstraling. Opvallend zijn de in zandgeel baksteen uitgevoerde gevels met grote raampartijen. In de appartementen heeft men optimale lichtinval en een wijds uitzicht over de prachtige groene omgeving.
Alle woningen hebben een royale buitenruimte. De appartementen beschikken over een berging en parkeerplaats onder het complex. Vanuit de parkeergarage is er direct toegang tot de centraal gelegen luxe entree met lift en trappenhuis.

Opdrachtgever: Weboma Ontwikkeling B.V. / Respect Zorggroep
Architect: Kolpa Architecten

De Albatros te Maassluis
In februari werden de algemene ruimten en 61 koopappartementen van woontoren De Albatros opgeleverd. Het project ligt op een schitterende locatie aan de Willem Alexander Boulevard in Maassluis en werd gerealiseerd in opdracht van BPD. Direct aan de Nieuwe Waterweg hebben de bewoners een altijd vrij uitzicht over het water en het landschap erachter. Een mooie voortzetting van een inmiddels jarenlange samenwerking op het Balkon met BPD en Maasdelta.

De door Theo Verburg Architecten strak vormgegeven appartemententoren heeft een lager deel met 5 woonlagen en een hoge toren met 16 woonlagen. In totaal zijn er 59 appartementen en 2 penthouses gerealiseerd.

Art Nouveau is de inspiratiebron voor de gehele buurt die ‘Het Balkon’ heet. De gevel van het gebouw is van metselwerk met aluminium en houten kozijnen. De appartementen variëren in oppervlakte van ca. 90 m2 tot ca. 190 m2. De ruime balkons en terrassen liggen allemaal aan de zonnige zuidwestkant. Achter of in de onderste laag van De Albatros is voor alle bewoners een privéparkeerplaats. Er ligt een halfverdiepte kelder onder het gehele gebouw.

Opdrachtgever: BPD en Maasdelta
Architect: Theo Verburg Architecten

190322-Waal-Nieuws-projecten-Albatros-7.jpg
190322-Waal-Nieuws-projecten-De-Windes-6.JPG
190322-Waal-Nieuws-projecten-De-Windes-5.JPG
190322-Waal-Nieuws-projecten-Leyweg-4.jpg
190322-Waal-Nieuws-projecten-Leyweg-1.jpg
190322-Waal-Nieuws-projecten-Albatros-8.JPG
190322-Waal-Nieuws-projecten-Albatros-7.jpg
190322-Waal-Nieuws-projecten-De-Windes-6.JPG
190322-Waal-Nieuws-projecten-De-Windes-5.JPG
190322-Waal-Nieuws-projecten-Leyweg-4.jpg
190322-Waal-Nieuws-projecten-Leyweg-1.jpg
190322-Waal-Nieuws-projecten-Albatros-8.JPG