Lezing keteninnovatie op Nyenrode Business Universiteit

13 december 2012

Op 28 november jl. vond een bijeenkomst van het Executive Platform Supply Chain Management Midden (Nyenrode) plaats. Yvonne van der Brugge (Directeur Gebiedsontwikkeling Vidomes Delft) gaf samen met Johan Krijgsman (Directeur Waal) een presentatie over het gezamenlijk werken aan keteninnovatie in de afgelopen jaren en hoe dit is toegepast op projecten. Zij stonden stil bij het waarom (why), de doelstellingen en de do’s en dont’s (lessons learned) rondom de implementatie van keteninnovatie.

Het toepassen van ketensamenwerking in de vastgoedsector krijgt steeds meer aandacht. Om de kennis rondom dit thema te versnellen, heeft Deloitte Real Estate Advisory het Platform Ketensamenwerking (Midden) opgezet op Business Universiteit Nyenrode en het Platform Ketensamenwerking (Zuid) op Chateau St. Gerlach. Het platform is bedoeld voor directeuren uit alle schakels van de (bouw-)keten: van opdrachtgevers tot maakpartners en alles wat daar tussen zit.

Vanaf 2012 is een intensieve samenwerking met Nyenrode Business Universiteit aangegaan. Binnen Nyenrode wordt nadrukkelijk de verbinding gezocht met het Center for Sustainability, het Center for Supply Chain Management & Marketing, het European Institute for Business Ethics en het Center for Leadership, Stewardship, Entrepreneurship. De doelstelling van het platform is enerzijds mensen en organisaties te inspireren door kennis en ‘best practices’ te delen en te vergaren rondom ketensamenwerking vanuit de theorie, de praktijk en andere sectoren. En anderzijds te inventariseren met welke vraagstukken organisaties worstelen en van daar uit (wetenschappelijk) onderzoek te starten en de resultaten daarvan terug te geven aan de deelnemers van het platform.

Zie deze link voor de volledige presentatie (55 min.) van Yvonne van der Brugge en Johan Krijgsman, alsmede een handout van de presentatie met bijbehorende getoonde filmpjes.