Intelligent bouwen: uitvoeringsplanningen in KYP

13 juli 2018

Op donderdag 12 juli jl. ondertekenden George van Scheijndel (Waal) en Bas Roestenberg (KYP) een contract voor het gebruik van KYP voor het komende jaar. KYP is een digitale vertaling van de papieren LEAN planning. Door middel van KYP is er altijd en overal een actueel inzicht in de uitvoeringsplanning, ook voor de betrokken maakpartners. George van Scheijndel: “Dit is een volgende stap in de digitalisering van ons bouwproces, waarmee we vanuit Waal iedereen altijd 360 graden inzicht geven in de planning en voortgang van een project.”

“Het succes van een project is afhankelijk van hoe mensen met elkaar communiceren.” KYP verbetert de communicatie tussen de partijen die bij een project betrokken zijn door mensen, taken, bedrijven en tools met elkaar te verbinden. Zowel tijdens de engineering als tijdens de realisatie van een project. Met KYP is er altijd en overal actuele informatie over de planning beschikbaar en weet iedereen wanneer er wat , van wie wordt verwacht op welke locatie. KYP communiceert verwachtingen en helpt faalkosten voorkomen. Door de digitale planning en registratie van de werkelijke gang van zaken van een project wordt inzichtelijk hoe er in een project gewerkt is. ‘Meten is weten’. Duidelijk wordt wat goed ging en wat een volgende keer beter kan. Belangrijke informatie dus die gebruikt kan worden om in een project bij te sturen of om een volgend project beter en/of sneller te realiseren.

Vorig jaar werd in Team C begonnen met het toepassen van KYP op een aantal projecten. Met het aangaan van de samenwerking tussen Waal en KYP zal het systeem binnenkort voor alle uitvoeringsplanningen binnen Waal gebruikt gaan worden.

Bas Roestenberg: “Niet alleen helpen wij Waal het bouwproces te digitaliseren. Waal heeft ons de afgelopen twee jaar geholpen KYP door te ontwikkelen door alle feedback die zij hebben gegeven. Trots op onze samenwerking!”

180713-KYP-3a.JPG
180713-KYP-2.JPG
180713-KYP-1.JPG
180713-KYP-3a.JPG
180713-KYP-2.JPG
180713-KYP-1.JPG