Innovatieve aanpak loont op Zuidas Amsterdam

12 oktober 2015

Zuidschans CV, een samenwerking tussen AM en BPD Haarlem, heeft met Waal een akkoord bereikt voor de engineering en realisatie van het project Zuidschans Blok 4 op de Zuidas in Amsterdam. Na een selectie van meerdere partijen waarin de aanpak van engineering en maatwerk voor kopers als criteria werden meegenomen naast de realisatieprijs, kwam Waal uit de bus als beste aanbieder.

Gezien de wens van de opdrachtgever om in het 2e kwartaal van 2016 te beginnen met de bouw, is de planontwikkeling nu volop in gang. De engineering wordt opgepakt vanaf de aanvraagstukken omgevingsvergunning. Dankzij deze wijze van aanbesteden, kunnen de expertise en kennis van Waal maximaal worden ingezet om tot een hoogwaardig kwalitatief product te komen.

Het project bestaat uit een ondergrondse parkeergarage met 120 plaatsen, 300 m2 COG, 102 vrije sector huurappartementen voor een belegger en 57 koopappartementen.

Waal is erg content met het verkrijgen van deze opdracht. Daaruit blijkt namelijk dat we met onze innovatieve aanpak daadwerkelijk verschil kunnen maken. Wij kunnen professionele opdrachtgevers maximaal ontzorgen met een hoogwaardig product in een dito klantsegment.

Graag houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in dit project. Want wij verwachten ook hierin nieuwe innovatieve oplossingen te gaan toepassen.

Het ontwerp van het gebouw is van Kenk Architecten. Goudstikker – De Vries is de constructeur. Ook werken er diverse adviseurs aan het project, zoals DPA Cauberg-Huygen.

Zuidschans-4.jpg
Zuidschans-3.jpg
Zuidschans-2.jpg
Zuidschans-1.jpg
Zuidschans-4.jpg
Zuidschans-3.jpg
Zuidschans-2.jpg
Zuidschans-1.jpg