Bouw Wilderszijde Buyten fase 3 Bergschenhoek gestart

23 september 2022

De start van de derde en laatste fase van Wonen in Buyten is met een knal van start gegaan. Op 21 september werd dit moment gevierd met de nieuwe bewoners. In Wilderszijde Bergschenhoek verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Groen en klimaatadaptief met minimaal 2.600 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek. Simon Fortuyn (wethouder gemeente Lansingerland) verrichte de feestelijke handeling voor het deelplan Wonen in Buyten fase 3.

Startschot
De start bouw werd  in het bijzijn van toekomstige bewoners officieel ingeluid. Na speeches van wethouder Simon Fortuyn en Corné Bok (directeur Ontwikkeling van Waal/Maas Wijkontwikkeling), was het tijd voor het startschot van de laatste fase van Wonen in Buyten. Omdat alle heipalen inmiddels al in de grond zitten, werd er een feestkanon afgeschoten. Fortuyn drukte op de knop voor 24 woningen uit fase 3 van dit plan: “Wilderszijde is belangrijk voor de toekomst van Lansingerland en de regio. Er is grote behoefte aan meer woningen. We voegen met Wonen in Buyten 144 koopwoningen in diverse prijssegmenten toe.” Corné Bok: “Voor alle betrokkenen is dit een mijlpaal, want de totstandkoming van het plan is een aardige puzzel geweest.” Met deze knipoog kregen alle aanwezigen een puzzel van Wonen in Buyten cadeau.

Deelplan Wonen in Buyten
In Wonen in Buyten komen in totaal 144 woningen bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels waarop kopers hun eigen woning gaan realiseren. De bouw van fase 1 met 57 woningen is bijna afgerond en net voor de zomervakantie hebben de eerste opleveringen plaatsgevonden. De bouw van Fase 2, met 63 woningen is in volle gang, waarbij de verwachting is dat volgend jaar daarvan de eerste opleveringen zullen van plaats vinden. Aan project Wonen in Buyten werken verschillende partijen nauw samen, waaronder Waal, Maas Wijkontwikkeling, Wonen à la Carte, gemeente Lansingerland, Dé Woonexpert, Van Herk makelaardij, Schieland Borsboom makelaars en Wubben Chan architecten.

Wilderszijde: Groen en duurzaam wonen
In Wilderszijde wonen, werken, bewegen en ontspannen mensen in het groen. In de wijk komt een aantrekkelijke mix van hoogwaardige, duurzame en betaalbare woningen met een dorps karakter. Van de minimaal 2.600 woningen wordt een kwart bestemd voor sociale huur, 15% zal maximaal 254 duizend euro gaan kosten en nog eens 10% is op maximaal € 344 duizend euro (NHG grens inclusief duurzaamheidsmaatregelen) geprijsd. Ook in Wonen in Buyten is een aantal woningen aangeboden onder de NHG-grens. De andere helft van de woningen in Wilderszijde komt in de vrije sector. Het wordt een wijk met prioriteit en ruimte voor fietsers en wandelaars, midden in de Randstad. Pal naast de nieuwe woonwijk liggen uitgestrekte polders met recreatiemogelijkheden en kunnen bewoners optimaal genieten van het buitenleven. Meer stadse voorzieningen zijn met de Randstadrail ook binnen handbereik.

Klik hier voor meer informatie.

220921 Wilderszijde Buyten fase 3 start 1
220921 Wilderszijde Buyten fase 3 start 2
220921 Wilderszijde Buyten fase 3 start 3
220921 Wilderszijde Buyten fase 3 start 1
220921 Wilderszijde Buyten fase 3 start 2
220921 Wilderszijde Buyten fase 3 start 3