Bouw Sophia Revalidatie bereikt hoogste punt

1 maart 2013

Op woensdag 27 februari jl. werd het hoogste punt van de bouw van het Sophia Revalidatiecentrum in Den Haag bereikt. Dit werd gevierd met een buffet en een biertje voor alle vaklieden, geheel verzorgd en georganiseerd door de tevreden opdrachtgever.

In het restaurant van de huidige locatie waren alleen de echte bouwers welkom. Mannen in pak en das waren bewust niet uitgenodigd. De bouwers werden deze middag in het zonnetje gezet. Naast een paar korte toespraakjes kreeg iedereen een mooi t-shirt aangeboden door Sophia Revalidatie. Op het shirt staat de toepasselijke tekst: "Ik ben ook een held, ik bouw aan het nieuwe Sophia Revalidatie!" Een mooi gebaar van de opdrachtgever aan alle mensen die elke dag in allerlei omstandigheden keihard werken aan dit project.

In juni 2012 werd gestart met de bouw van het 18.000 m2 tellende revalidatiecentrum. Het gebouw telt 6 verdiepingen inclusief een souterrain. Dankzij de slanke vorm van het gebouw wordt zoveel mogelijk daglicht benut. Overal in het gebouw ervaart men straks hoe het buiten is. Bij het ontwerpen van de ramen is vanuit alle zichthoeken bekeken hoe naar buiten wordt gekeken: staand, zittend of liggend in bed. Dat is belangrijk omdat mensen langdurig in het revalidatiecentrum verblijven en het gebouw dus een prettige verblijfskwaliteit moet hebben. Het gebouw is vanzelfsprekend een professioneel revalidatiecentrum, maar er is ook ruimte en gelegenheid voor ontspanning, privacy en gezelligheid.

De nieuwe locatie van het revalidatiecentrum wordt gerealiseerd door bouwcombinatie Weba-Waal en zal naar verwachting in november van dit jaar worden opgeleverd.

130301-Sophia-Revalidatie-hoogste-punt-3.JPG
130301-Sophia-Revalidatie-hoogste-punt-2.JPG
130301-Sophia-Revalidatie-hoogste-punt-1.JPG
130301-Sophia-Revalidatie-hoogste-punt-3.JPG
130301-Sophia-Revalidatie-hoogste-punt-2.JPG
130301-Sophia-Revalidatie-hoogste-punt-1.JPG