Bouw The Family Delft gestart

12 maart 2022

Onlangs startte Waal met de realisatie van The Family in Delft. Dit nieuwbouwproject ligt in de buurt Abtswoudse Hof, tussen gebouw X-Ray en het spoor. The Family is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft. Het project werd ontwikkeld door BPD en gebouwd door Waal.

Het appartementengebouw bestaat uit 94 middeldure huurappartementen voor alle soorten huishoudens, van alleenstaanden tot gezinnen met thuiswonende kinderen. De appartementen variëren in grootte tussen de 50 m2 en 120 m2.

Om in te spelen op de veranderende mobiliteitsbehoefte komt er in het gebouw een mobiliteitshub voor e-bikes (fietsen en bakfietsen) en elektrische scooters. Vlak naast het gebouw worden een aantal deelauto’s geplaatst. Daarnaast komen er 54 parkeerplaatsen in de afgesloten parkeergarage en zal er voldoende ruimte zijn voor fietsen in de gedeelde fietsenberging. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en het centrum en het nieuw aan te leggen Van Leeuwenhoekpark zijn op loop- en fietsafstand.

De middeldure huurwoningen zullen verhuurd gaan worden door het BPD Woningfonds. Dit woningfonds bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen, zoals (her)starters, gezinnen en zelfstandig wonende ouderen. Het fonds ontwikkelt appartementen en eengezinswoningen in stedelijke omgevingen binnen en buiten de Randstad. De huurprijzen liggen meestal tussen de 650 en 1.000 euro per maand. De exacte huurprijzen voor de appartementen van The Family zijn nog niet bekend.

Het appartementengebouw is naar verwachting eind 2023 klaar. Kijk hier voor meer informatie.

220404 Start bouw The Family 2
220404 Start bouw The Family 1
220404 Start bouw The Family 2
220404 Start bouw The Family 1