Hotel Van der Valk

hotel- en congrescentrum
Plaats Ridderkerk
Locatie Krommeweg
Opdrachtgever Van der Valk
Architect Van den Berg
Bouwtijd 06/05 – 01/07
VanderValk1.jpg
VanderValk2.jpg
VanderValk1.jpg
VanderValk2.jpg

Het nieuw gebouwde complex heeft een prominente plaats aan de A15 ter hoogte van afslag 20 Barendrecht. De hoogbouw bestaat uit twee gekromde schillen die samen een ovaal vormen. Zo heeft het gebouw ondanks het omvangrijke programma van eisen een slank uiterlijk.

Als object langs de snelweg levert dit een interessant, uitdagend en steeds weer wisselend beeld. De entree en de laagbouw aan de noordzijde zijn gerelateerd aan de radialen van de ovaalvormige hoofdmassa. Op de begane grond bevinden zich een ruime en hoge entree, twee brasseries, twee restaurants en centrale voorzieningen. Op de eerste verdieping treffen we een veertiental zalen, variërend in grootte en sfeer en geschikt voor allerlei bijeenkomsten. Centraal op deze verdieping ligt een kleine keuken en een aantal dienstruimten.

In de uitbouw nabij de entree bereiken we via de loopbrug die dwars door de entreevide steekt, de executive lounge. Rond de vide van vier bouwlagen liggen 140 kamers. De vide is voorzien van een glazen atriumkap, zodat de galerijen rond deze vide natuurlijk daglicht opvangen en er een aangenaam klimaat ontstaat. De toegepaste materialen zijn eigentijds en duurzaam en zullen het hotel een bijzondere uitstraling geven.

Het volledige hotel is voorzien van individueel regelbare verwarming en koeling en er is fors ingezet op duurzame energie met o.a.: warmte- en koudeopslag in de bodem, warmtekrachtkoppeling, warmtepomptechnieken, warmteterugwinning uit het centrale koel- en vriessysteem.

Download projectblad (PDF)