Canvas Living

614 appartementen
Plaats Rotterdam
Locatie Brainpark
Opdrachtgever Greystar
Architect Kraaijvanger
Bouwtijd Gestart in 07/2023
230710 Brainpark start bouw 2
230710 Brainpark start bouw 5
230710 Brainpark start bouw 3
230710 Brainpark start bouw 4
230710 Brainpark start bouw 2
230710 Brainpark start bouw 5
230710 Brainpark start bouw 3
230710 Brainpark start bouw 4

In Rotterdam Brainpark wordt een nieuw wooncomplex gerealiseerd met de naam ‘Canvas Living’. Het omvat 614 woningen, waarvan 379 studio’s en 235 tweekamerappartementen voor studenten en jonge professionals.

Het complex bestaat uit een laagbouw van 10 verdiepingen en een hoogbouw van 70 meter hoog. Op de laagbouw komt een groot dakterras met paviljoen. Op de begane grond zijn een lobby, lounge, co-working ruimtes en een exclusieve in-house gym met yogaruimte voorzien. Deze ruimtes zijn direct verbonden met de binnentuin en geven toegang tot een inpandige fietsenstalling. Op de tiende verdieping staan ontmoeting en interactie centraal. Naast flexibele studeer- en werkplekken komen er voorzieningen zoals een bioscoop, een muziekstudio en een sky-lounge met een indrukwekkend dakterras met uitzicht over de binnenstad van Rotterdam.

Het wooncomplex is duurzaam en energiezuinig. Het project heeft een ondergrondse Warmte Koude Opslag (WKO) en een aansluiting op het warmtenet. De meeste woningen hebben een energielabel A++ en hoger.

Rotterdam is een van de grootste studentensteden van Nederland. Die studenten wil Rotterdam graag behouden. Ze moeten een plek krijgen in de stad waar ze zich thuis voelen. Dat kan op Brainpark. Deze plek verandert de komende jaren in een groene en aantrekkelijke locatie. Bovendien is het gebied goed bereikbaar met het ov en de fiets. Brainpark ligt het pal naast de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Met dit project wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het oplossen van het grote woningtekort voor studenten, young professionals en starters in Rotterdam. Het project is ontwikkeld door Greystar in samenwerking met Ridge en Blue-house. Architectenbureau Kraaijvanger is verantwoordelijk voor het ontwerp. Waal verzorgt de engineering en realisatie van het project. De turnkey oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2026.

Download projectblad (PDF)