Woonbron en Waal samen aan de slag in Dordrecht

6 februari 2024

Woningcorporatie Woonbron en bouwer Waal gaan 71 nieuwbouwappartementen realiseren aan de Frank van der Goesstraat in de wijk Crabbehof in Dordrecht. Met het tekenen van de aanneemovereenkomst op 5 februari gaven zij het startsein voor de bouw.

De vraag naar sociale huurwoningen is ook in Dordrecht ongekend groot. Woonbron wil de woningvoorraad graag uitbreiden door nieuwe huurwoningen te bouwen en zo een fijn thuis te bieden voor woningzoekenden.

Betaalbaar en toekomstbestendig
Dit project bestaat uit een gebouw met 4 verdiepingen met daarin 40 appartementen en een gebouw met 3 verdiepingen en daarin 31 appartementen. Tomas Schütz, manager Vastgoedontwikkeling & Realisatie bij Woonbron: “Qua uitstraling sluiten de betaalbare en toekomstbestendige gebouwen mooi aan bij de naastgelegen appartementen aan de W.H. Vliegenstraat, die Woonbron in 2023 opleverde. Het geeft een goede impuls aan dit deel van Crabbehof.”

Duurzaam en snel
De gebouwen worden aangesloten op het warmtenet van HVC en krijgen op de daken waterbuffering, mos-sedum voor de biodiversiteit en koeling en zonnepanelen. De woningen worden duurzaam gebouwd in één bouwstroom, waardoor de bouwtijd aanzienlijk wordt verminderd. De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2025. Schütz: “Dat is een mooi vooruitzicht voor wie een sociale huurwoning zoekt. Want een fijne woning in een prettige omgeving is voor iedereen een belangrijk fundament.”

Conceptuele bouw
Waal werkt samen met Wubben.Chan Architecten voor het ontwerp van dit project en gaat in de eerste helft van 2024 van start met de bouw. De woningen worden ontwikkeld vanuit het WoonSlim concept van Waal. Vanuit dit concept worden betaalbare woningen met een hoge kwaliteit gerealiseerd welke aansluiten op iedere architectuurstijl en daarmee overal toepasbaar zijn. Omdat de plattegronden en technische oplossingen al vooraf zijn uitgedacht, wordt onder andere veel tijd gewonnen in het ontwerpproces. De benodigde vergunningen voor de 71 woningen konden hierdoor in hele korte tijd worden aangevraagd waardoor er eerder gestart kan worden met de bouw. Het stedenbouwkundig ontwerp is gemaakt door KAW-architecten.

 

Fotograaf: Erno Wientjes

240206 FvdGoesstraat 2
240206 FvdGoessstraat 3
240206 FvdGoesstraat 1
240206 FvdGoesstraat 4
240206 FvdGoesstraat 2
240206 FvdGoessstraat 3
240206 FvdGoesstraat 1
240206 FvdGoesstraat 4