Waal tekent voor Het Nieuwe Normaal

18 maart 2024

Waal heeft met trots de handtekening gezet onder het manifest van Het Nieuwe Normaal, een initiatief dat de circulaire bouweconomie in Nederland naar een hoger niveau tilt. Het manifest biedt niet alleen een eenduidige taal voor circulair bouwen, maar ook praktische richtlijnen om deze visie werkelijkheid te maken.

“Met Het Nieuwe Normaal als leidraad, zetten we concrete stappen richting een duurzamere toekomst voor de bouwsector.”, verklaart Willem Froeling, commercieel projectleider bij Waal.

De ondertekening van het manifest markeert een samenwerking tussen verschillende stakeholders, waaronder de gemeente, architecten, adviseurs, en bouwbedrijven zoals Waal. Dit ecosysteem van toekomstdenkers en -bouwers is vastbesloten om het idealisme van circulair bouwen om te zetten in praktijk, met Rotterdamse projecten zoals SAWA en Valckensteyn als voorlopers in deze beweging.

Het Nieuwe Normaal biedt niet alleen een raamwerk voor circulair bouwen, maar geeft ook inzicht in de circulaire indicatoren van onze woonconcepten WoonSlim en MeerHout. Door dit inzicht kunnen we stappen zetten om de concepten circulairder en duurzamer te maken.

Daarnaast bouwt Waal het houten woongebouw Valckensteyn voor woningcorporatie Woonstad. Valckensteyn wordt met 82 appartementen in het betaalbare middenhuur segment één van de grootste betaalbare houtbouw wooncomplexen van Nederland. Het gebouw, met een hoogte van 40 meter en 12 verdiepingen, krijgt een circulair en geïntegreerd duurzaam ontwerp van Powerhouse Company. Valckensteyn zal niet alleen wonen in hout betaalbaar en bereikbaar maken, maar ook de CO2-footprint verlagen met een MPG-score lager dan 0,5.

De ondertekening van Het Nieuwe Normaal bevestigt de betrokkenheid van Waal bij een circulaire bouweconomie, waar duurzaamheid en innovatie samenwerken.
Voor meer informatie over Het Nieuwe Normaal, bezoek de website www.hetnieuwenormaal.nl.

SAWA Rotterdam
SAWA Rotterdam
SAWA Rotterdam
SAWA Rotterdam
SAWA Rotterdam
SAWA Rotterdam
SAWA Rotterdam
SAWA Rotterdam