Verkoop woontoren Het Baken langs Nieuwe Waterweg gestart

10 februari 2023

De verkoop van 59 luxe, hoogwaardig afgewerkte appartementen in woontoren Het Baken is gestart! De woningen variëren in grootte van 105 tot 151 m2 GO en hebben één of meerdere royale balkon(s) met glazen puien, uitkijkend over het water.

Woongebied Het Balkon van Maassluis nadert zijn afronding. De laatste fase omvat een waardige afsluiter en wederom herkenbaar icoon langs de Nieuwe Waterweg: de vijfde woontoren die Waal zal realiseren. Het project is – evenals voorgaande projecten in dit gebied – in bouwteamverband ontwikkeld voor BPD en Maasdelta Groep.

De woontoren bestaat uit vier gespiegelde bouwvolumes van vijf verdiepingen, die elk op elkaar zijn gestapeld. Daaronder bevindt zich een half verdiepte kelderlaag met bergingen en techniekruimten. De spectaculaire overstekken zorgen voor een uitgesproken vormgeving. Het gebouw kent een moderne architectuur met strakke lijnen en gevelkaders in de voor- en achtergevel, afgestemd op het naastgelegen project Ebro dat ook door Waal wordt gebouwd. Het kent een hoogwaardige materialisatie met onder andere keramische gevelbekleding en aluminiumcomposiet kaders.

De gevels hebben een hoge geluidbelasting waarvoor diverse voorzieningen zijn ontworpen, zoals balkonbeglazing (geluidschermen) en absorberende ruiten. De appartementen zijn met energielabel A+++ zeer zuinig dankzij een goed geïsoleerde gebouwschil, hoge luchtdichtheid en duurzame installaties zoals bodemwarmtepompen, een douchegoot WTW’ en balansventilatie met warmteterugwinning.

Het parkeerterrein dat naast het gebouw gelegen is, heeft begroeide pergola constructies. Kijk voor meer informatie op www.hetbalkonvanmaassluis.nl

220824 Het Baken 4
220824 Het Baken 1
220824 Het Baken 6
220824 Het Baken 4
220824 Het Baken 1
220824 Het Baken 6