Feestelijke start appartementen-gebouw Waelzicht ‘s-Gravenzande

19 oktober 2023

Op vrijdag 13 oktober jl. vond de feestelijke handeling plaats van project Waelzicht in ’s-Gravenzande. Het project telt 2 appartementencomplexen van elk 32 appartementen en daarbij 8 grondgebonden woningen. Van de 64 appartementen vallen er 56 in het betaalbare koopsegment. Met op de begane grond ruimere en onderscheidende appartementen, op de toplagen appartementen met uitzicht over de Waelpolder. Door de koopstartregeling is het ook voor starters aantrekkelijk en haalbaar om deze appartementen te kopen.

Ondanks het onstuimige herfstweer, waren veel aanstaande bewoners aanwezig bij dit evenement. Johan Krijgsman van Waal deed het openingswoord waarna hij het woord gaf aan de wethouder van de gemeente Westland, Michiel Ferwerda. Projectontwikkelaar Dennis Beekhuizen kondigde na zijn woord de feestelijke handeling aan. Daarna werd met een Oud-Hollandse heistelling symbolisch de eerste paal de grond in geslagen. Na afloop kon er getoast worden met een lekker drankje en een borrelhapje.

De 8 twee-onder-een-kapwoningen zijn net zo in het oog springend als de appartementengebouwen. Ze tellen ca. 169 vierkante meter en drie woonlagen. De living en keuken zijn op de eerste verdieping. De drie slaapkamers zijn verdeeld over de begane grond en de tweede verdieping. Vanuit de woonkamer loopt men zó het terras op, gelegen op het zuiden. Tweehoog is een ruim dakterras waar je uitkijkt over de Poel. Parkeren kan op de twee parkeerplaatsen die standaard bij elk herenhuis horen. De tweekappers zijn geschakeld via de bergingen.

Het dek boven de parkeerlaag is voorzien van een speeltuin en is (deels) openbaar toegankelijk. Bij de ontwikkeling van het project is veel aandacht besteed aan het minimaliseren van het zicht op de geparkeerde auto’s, vanaf zowel straatniveau als vanuit de wooneenheden.

Alle woningen worden aangesloten op het warmtenet en zijn gasloos. Vloerverwarming houdt het binnen comfortabel. En met optimale isolatie ben je ook in de toekomst verzekerd van een lage energienota.

Foto 1
Foto 3
foto 4
231013 Waelzicht ai 1
231013 Waelzicht ai 2
Foto 1
Foto 3
foto 4
231013 Waelzicht ai 1
231013 Waelzicht ai 2