Familie­gebouw The Family Delft opge­leverd aan BPD Woning­fonds

13 december 2023

In de afgelopen week werd nieuwbouwproject The Family aan de Mercuriusstraat in Delft opgeleverd aan BPD Woningfonds. De 94 appartementen, algemene voorzieningen zoals een werkplaats, ontmoetingsruimte, bakfietsenstalling, fietsenstalling en parkeergarage zijn ontworpen door ANA Architecten en gerealiseerd door Waal, in opdracht van BPD.

Na het welkomstwoord door Wicher Mol (BPD) hield wethouder Huijsmans (Gemeente Delft) een speech. Onder leiding van Jannie Vinke (ANA Architecten) vond een rondleiding door het gebouw plaats. Daarna volgden onder het genot van een hapje en een drankje nog een aantal korte speeches. Johan Krijgsman (Waal) maakt graag samen met relaties werk van duurzaamheid en bood BPD Gebiedsontwikkeling, BPD Woningfonds en Gemeente Delft elk 94 bomen aan. In totaal zullen 282 bomen worden geplant door de uitvoeringsorganisatie Trees for All. Daarmee wordt bereikt dat het bosareaal toeneemt en er meer CO2 wordt opgenomen door de natuur.

The Family is een bijzonder complex met een nieuwe woonvorm voor gezinnen. Ruimte, geborgenheid en speelgelegenheid op loopafstand van scholen, OV, winkels, het nieuwe Leeuwenhoekpark en de historische binnenstad. The Family omvat woningen van één of meerdere woonlagen die door een slim ontwerp eenvoudig zijn aan te passen voor elke gezinsfase. De woningen kunnen relatief gemakkelijk afgestemd worden op de behoeften van een gezin. Ook als die in de loop der tijd veranderen.

Niet alleen de afzonderlijke woningen, maar ook het hele complex is ontworpen om stedelijke gezinnen een perfecte thuisbasis te bieden. Bijvoorbeeld het delen van de voorzieningen, zoals een klusruimte of een gezamenlijke opslag. Dat scheelt ruimte in de woning en maakt ontmoeting met de andere bewoners makkelijker. Bovendien zijn er in en om het gebouw plekken ingericht voor kinderen van verschillende leeftijden. De kleintjes spelen voor de deur op de extra brede galerijen of in de groene binnenplaats. En kunnen van de spectaculaire glijbaan vanaf de galerij naar de binnenplaats!

Wij wensen alle bewoners heel veel woonplezier toe in dit bijzonder mooie gebouw!

231213 The Family opgeleverd 1
231213 The Family opgeleverd 2
231213 The Family opgeleverd 5
231213 The Family opgeleverd 3
231213 The Family opgeleverd 4
231213 The Family opgeleverd 6
231213 The Family opgeleverd 1
231213 The Family opgeleverd 2
231213 The Family opgeleverd 5
231213 The Family opgeleverd 3
231213 The Family opgeleverd 4
231213 The Family opgeleverd 6