Eerste paal voor Tuindershof fase 1c

8 maart 2022

Begin maart sloeg wethouder Frank van Kuppeveld samen met de ontwikkelingscombinatie Tuindershof, woningcorporatie Rondom Wonen en bouwbedrijf Waal de eerste paal voor de 46 koopwoningen en 26 sociale huurappartementen van Tuindershof fase 1c. En het was een groot feest. Want na een periode van maatregelen mochten kopers nu weer live aanwezig zijn. Een heerlijk zonnetje en blije gezichten alom!

Een inclusieve wijk
Fase 1c bestaat uit 72 woningen, waarvan 46 koop en 24 in het sociale huursegment. De inclusieve herkenbare wijk met dorpse architectuur biedt straks huis aan rijwoningen, herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen, sociale huurappartementen en vrijstaande woningen. Zo vertelt wethouder Frank van Kuppeveld: “De variatie aan woningtypen zorgt voor een diversiteit aan bewoners. De meeste kopers komen uit Pijnacker-Nootdorp, maar er zijn ook kopers uit Rotterdam, Rijswijk, Delft, Berkel en Rodenrijs en bijvoorbeeld Den Haag. Ik ben blij dat we zoveel mensen kunnen helpen met een nieuwe woning. En dat er weer nieuwe betaalbare sociale huurappartementen bij komen. Het maakt onze gemeente steeds aantrekkelijker en bereikbaarder voor een grote groep mensen.”

Slimme waterberging
De groene buitenruimte verbindt de verschillende delen van de wijk met elkaar met De Meander als het hart van de wijk. Je woont hier straks aan het water met voldoende speelmogelijkheden. Een vlonderpad over de ecologische oever zorgt voor verbinding met het bestaande groen. Peter Immers legt namens de ontwikkelingscombinatie uit hoe Tuindershof is voorbereid op veranderingen in het klimaat. “De Meander heeft bijvoorbeeld extra capaciteit om overtollig hemelwater bij hevige regenbuien op te vangen. De beplanting aan de waterkant met elzen, berken en wilgen is zo uitgekozen dat tijdelijk onder water staan niet erg is. Dit versterkt de biodiversiteit. De woningen worden duurzaam verwarmd met een eigen warmtepomp die wordt aangesloten op een collectief warmtesysteem.”

Klik hier voor meer informatie.

220406 Tuindershof 1c eerste paal 1
220406 Tuindershof 1c eerste paal 2
220406 Tuindershof 1c eerste paal 1
220406 Tuindershof 1c eerste paal 2