Burgemeester overhandigt eerste sleutel aan bewoners Palenstein

11 mei 2021

Op maandag 10 mei werd op feestelijke wijze de eerste sleutel uitgereikt van een reeks nieuwe woningen in de wijk Palenstein te Zoetermeer. De burgemeester zelf kwam de sleutel overhandigen aan de bewoners die al sinds 1995 wonen op deze plek. Binnenkort betrekken ze hun nieuwe huis dat zij huren via De Goede Woning.

Het totale project bestaat uit 147 appartementen verdeeld over 6 gebouwen, en 8 grondgebonden woningen, 2 supermarkten en 6 commerciële ruimten. Eind vorige maand werd gebouw B van het project al opgeleverd aan De Goede Woning, bestaande uit 18 huurwoningen met algemene ruimten.

De vier appartementengebouwen en de grondgebonden woningen worden nog voor de bouwvak opgeleverd. De overige twee appartementengebouwen, de supermarkten en de commerciële ruimten volgen na de bouwvak van dit jaar.

De woongebouwen en eengezinswoningen zijn elk anders van vorm. Het bouwblok volgt de rooilijn en heeft vijf hoogteaccenten op een plint van supermarkten en winkels. Alle appartementen in de torens hebben een portiekontsluiting en rondom door- en uitzichten. In het groene binnengebied wordt deels op maaiveldniveau geparkeerd. Boven de supermarkt en winkelpassage is het binnengebied opgetild en uitgevoerd als daktuin. Het gebouw is geheel gasloos uitgevoerd.

De optimale positionering, flexibiliteit van het programma, inpassing in de omgeving en de architectonische diversiteit (LEVS Architecten) vormen de basis voor een mooi nieuw leefmilieu in het hart van Palenstein.

Wij wensen de bewoners veel woonplezier toe!