4437ZorgflatDelft.jpg
Die_Delfgaauwse_Weije_Kopgevel_Delft_Plint_Gebiedsontwikkeling_Renovatie-1

Zorgflat Die Delfgauwse Weije

Plaats Delft
Locatie van Lodensteynstraat
Opdrachtgever Stichting Delftwonen
Architect Van Schagen
Bouwtijd 09/01 – 03/02, 12/02 – 09/03, 02/05 – 12/05

In Delft langs de snelweg A13 (tegenover IKEA) staat een hoge flat van 10 verdiepingen. Waal heeft dit gebouw in 3 fases gerenoveerd. In de 1e fase hebben wij de hoogbouw gedeeltelijk voorzien van nieuwe kozijnen, hekwerken en een gevelreiniging installatie. Een aantal van de appartementen zijn samengevoegd tot riantere appartementen. De verwarmingsinstallatie en het rioleringstelsel zijn vernieuwd, alsmede een aantal badkamers en keukens.

In de 2e fase is het gedeelte direct onder de hoogbouw heringericht en het aangebouwde kinderdagverblijf en kantoor compleet gerenoveerd. De bovenste galerij is voorzien van een droogloop met zonnecelelementen. De aan het zuiden gesitueerde gevels en het dak van het kinderdagverblijf/kantoor zijn eveneens voorzien van zonnecelpanelen.

De 3e en laatste fase van de renovatie betreft het overige laagbouwgedeelte namelijk de hoofdentree, twee vleugels en het infocentrum. De hoofdentree fungeert als verbinding van de vleugels en de hoogbouw, met uitzondering van de 4 nieuwe appartementen in de Van Embdenvleugel. De oude entree is in zijn geheel verwijderd inclusief een deel van de 1e verdiepingsvloer behalve de begane grondvloer. Om de 1e verdiepingsvloeren van de lifthal en de Van Schagenvleugel met elkaar in verbinding te brengen, is er een stalen brug aangebracht.

Verder is het overgebleven gedeelte van de hal compleet opgeknapt. In plaats van de oude entree is er een geheel nieuwe transparante entree partij (de grote “Passage”) gemaakt bestaande uit staalconstructie en glazen gevel- en dakpanelen. De gevels zijn voorzien van postkasten met geïntegreerde videofoonunits aan beide zijden en een automatisch schuivende deur aan de van Lodensteijnstraat (pleinzijde). Tussen de Passage en lifthal is eveneens een glazen gevel aangebracht met een automatische schuifdeur.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)