Weena 750

Transformatie kantoor naar hotelappartementen, commerciele ruimte en kantoor
Plaats Rotterdam
Locatie Weena
Opdrachtgever Maarsen Groep
Architect MoMENT architectuur
Bouwtijd 06/16 – 06/17
Weena-750-1.jpg
Weena-750-2.JPG
Weena-750-1.jpg
Weena-750-2.JPG

In opdracht van Maarsen Groep wordt het voormalige kantoorgebouw aan Weena 750 te Rotterdam gerenoveerd. Het wordt een multifunctioneel gebouw met 104 hotelappartementen, winkels, horeca en kantoren. Het gaat om 14.660 m2 BVO in totaal.

Premier Suites
Medio 2017 opent het Ierse PREM Group op de eerste tien verdiepingen 104 Premier Suites. Het is de eerste vestiging van Premier Suites in Nederland en een nieuw concept voor Rotterdam. Voor de internationale allure van het Rotterdam Central District vormt het dan ook een waardevolle toevoeging. Op de begane grond komt een levendige lobby, waarin de receptie en een coffee lounge voor zowel bewoners als kantoorgebruikers zijn gecombineerd. Voor de gasten van Premier Suites is daarnaast een fitnessruimte voorzien. CBRE Hotels heeft Maarsen Groep begeleid bij de operator selectie.

Premier Offices
Op de tiende tot en met de zestiende verdieping blijft de kantoorfunctie behouden. Deze verdiepingen worden hoogwaardig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor verhuur in units van minimaal ca. 300 m2 VVO. De installaties voor het hele gebouw worden vervangen, zodat het gebouw weer voldoet aan de eisen van deze tijd en het energieverbruik sterk gereduceerd zal worden.

Retail en horeca
In de plint van het gebouw zijn verschillende zelfstandige retail- en horecaunits gepland. Hiertoe wordt de gevel van de begane grond en eerste verdieping in zijn geheel vervangen door een transparante façade, vormgegeven in de stijl van de aangrenzende nieuwbouw FIRST Rotterdam, mede ontworpen door Branimir Medic (de Architekten Cie).