Waelzicht

8 + 64 woningen
Plaats ‘s-Gravenzande
Locatie Fluwijn
Opdrachtgever Waelzicht B.V.
Architect WubbenChan Architecten
Bouwtijd Start Q3 2023
220824 Waelzicht 1
220824 Waelzicht 2
220824 Waelzicht 1
220824 Waelzicht 2

Gemeente Westland wil van de Waelpolder een grote ecologische zone maken: een plek waar ruimte is voor de natuur in haar puurste vorm. Fijn voor plant en dier en voor mensen die graag wonen met groen om zich heen.

Het project Waelzicht telt 2 complexen van elk 32 appartementen en daarbij 8 grondgebonden woningen. Bijzonder is het dek boven de parkeerlaag. Dit is voorzien van een speeltuin en (deels) openbaar toegankelijk. Bij de ontwikkeling van het project is veel aandacht besteed aan het minimaliseren van het zicht op de geparkeerde auto’s, vanaf zowel straatniveau als vanuit de wooneenheden.

Van de 64 appartementen vallen er 56 in het betaalbare koopsegment. Op de begane grond ruimere en onderscheidende appartementen, op de toplagen appartementen met uitzicht over de Waelpolder. Er is keuze uit twee- of drie kamerappartementen, van ca. 62 tot 77 vierkante meter woonoppervlakte. Allemaal met een ruim balkon, een eigen berging en eigen parkeerplaats.

De 8 twee-onder-een-kapwoningen zijn net zo in het oog springend als de appartementengebouwen. Ze tellen ca. 169 vierkante meter en drie woonlagen. De living en keuken zijn op de eerste verdieping. De drie slaapkamers zijn verdeeld over de begane grond en de tweede verdieping. Vanuit de woonkamer loopt men zó het terras op, gelegen op het zuiden. Tweehoog is een ruim dakterras waar je uitkijkt over de Poel. Parkeren kan op de twee parkeerplaatsen die standaard bij elk herenhuis horen. De tweekappers zijn geschakeld via de bergingen.

Alle woningen worden aangesloten op het warmtenet en zijn gasloos. Vloerverwarming houdt het binnen comfortabel. En met optimale isolatie ben je ook in de toekomst verzekerd van een lage energienota.

Download projectblad (PDF)