Vogelbuurt

Plaats Vlaardingen
Locatie Koekoekstraat e.o.
Opdrachtgever Waterweg Wonen
Bouwtijd fase 1: 08/08 – 10/08, fase 2: 05/09 – 03/10
vlaardingen.jpg
Knipsel
vlaardingen.jpg
Knipsel

In fase 1 van de renovatie van de 188 woningen “Vogelbuurt” te Vlaardingen heeft Waal alle CV-ketels van de woningen in de Vogelbuurt vervangen door HR-combiketels.

In navolging op deze renovatie heeft Waal opdracht gekregen voor fase 2 van het project: het renoveren van de buitengevel en het interieur van de woningen.

Van alle woningen is de gehele buitengevel gerenoveerd. Dit houdt in dat het buitenschilderwerk opnieuw is gedaan, hout- en betonrot zijn behandeld, beglazing is vervangen, zo ook alle voor- en achterdeuren van de woningen.

Tevens zijn van het merendeel van de woningen de keukens en toiletten vervangen en van sommige woningen ook de badkamers.

Om bestelling en verwerking van de verschillende materialen voor de badkamer, keuken en toilet overzichtelijk en goed uitvoerbaar te laten verlopen, heeft Waterweg Wonen in samenspraak met vaste keuzepakketten samengesteld voor de bewoners van de Vogelbuurt. Deze keuzepakketten bestonden uit verschillende kleurkeuzes voor wandtegels, siertegels en vloertegels voor zowel het toilet als de badkamer. Voor de keuken kon ook een keuze worden gemaakt uit soort en kleur van keukenblad en kastdeurtjes.

De renovatie is per woonblok uitgevoerd, in bewoonde toestand. Dankzij een goede samenwerking en een strakke planning is deze renovatie gerealiseerd in een tijdsbestek van tien maanden.