Villa Hoogenburgh

21 appartementen
Plaats ‘s-Gravenzande
Locatie Veilingkade
Opdrachtgever Den Hoed Project en Hoogenburgh B.V.
Architect Wubben Chan
Bouwtijd 03/15 – 03/16
P1030175
P1030178
P1030180
P1030175
P1030178
P1030180

Het project Villa Hoogenburgh bestaat uit 21 appartementen met een totale omvang van 3.041 m2. Dit bijzondere plan sluit naadloos aan op de bestaande woonomgeving tussen het centrum van ‘s-Gravenzande en de populaire woonwijk Vreelande. Het nieuwbouwcomplex is om een aantal redenen uniek te noemen. Uiteraard dankzij de ligging, de fraaie vormgeving van het gebouw, de diversiteit van de appartementen, de eigen parkeergelegenheid en de privé fietsenberging op de begane grond.

Het 4 woonlagen tellende complex heeft een luxe uitstraling aan zowel de buiten- als aan de binnenzijde. De twee identieke entrees, met de ingang aan de Veilingkade, geven het gevoel van een prettige verwelkoming. De 5 verschillende typen appartementen in 1 complex, met alle een eigen karakter maakt het geheel uniek. Hierdoor is het project voor de verschillende doelgroepen, met elk een eigen prijssegment geschikt. Door de ligging op historische grond hebben de 5 typen appartementen elk een eigen ‘historische’ naam gekregen. Het complex heeft 2 liftinstallaties, 2 trappenhuizen en eigen (fietsen)berging op de begane grond.

Bij het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met digitale zorg in de toekomst. Op de begane grond is er een ruim zonnig terras, grenzend aan de gemeenschappelijke ruimte waarin men kan koffie drinken, verjaardagen vieren of een potje biljarten. In deze ruimte zijn een keuken en is slaapgelegenheid voor logees opgenomen. Waal verzorgde ook de infra rondom het gebouw.

Waal heeft de gehele ontwikkeling uitgevoerd voor de opdrachtgever vanaf VO fase (bouwteam). Alle adviseurs en de architect vielen in de opdracht en de verantwoordelijkheid van Waal. De appartementen zijn elk uniek en op maat dankzij het concept leefiD.

Download projectblad (PDF)