Vijvers

170 woningen
Plaats Den Haag
Locatie Laan van Wateringseveld e.o.
Opdrachtgever WoonInvest en Woningstichting Haag Wonen
Architect Marlies Rohmer en Lamsteck
Bouwtijd 06/00 – 10/01
vijvers1.jpg
Knipsel
vijvers1.jpg
Knipsel

Het project 230 woningen Wateringseveld is opgevolgd door de nieuwbouw van 170 woningen in de buurt ‘Vijvers’. Deze buurt kan worden omschreven als modern wonen aan de ecozone. De buurt ontleent zijn naam aan de oriëntatie van de uitwaaierende straten op de brede waterpartij aan de oostzijde die op haar beurt weer een onderdeel is van de recreatieve ecologische zone.

De ruim opgezette buurt bestaat bijna uitsluitend uit eengezinswoningen. In het zuidelijke deel en aan de kant van de waterpartij komen twee-onder-één kap woningen en vrijstaande woningen. Ook voor dit project is gekozen voor een tunnelkistsysteem.

Naast energiebesparende maatregelen zoals hoogrendement (HR-ketel) en isolerend glas zijn er nogal wat her te gebruiken materialen en constructies in de woningen verwerkt. Het levert een bijdrage aan het beperken van uitputting van energiebronnen en grondstoffen.

Enkele voorbeelden van deze materialen zijn gevelkozijnen van hardhout, beton en betontegels met (beton)puingranulaat, gebruik van oplosmiddelarme high solid verven.

Download projectblad (PDF)