Via Faggio

11 woningen
Plaats Haarlem
Locatie Beukenstraat
Opdrachtgever All-In Real Estate
Architect PBV Architecten
Bouwtijd 07/13 – 12/13
Via-Faggio1.jpg
Via-Faggio2.jpg
Via-Faggio1.jpg
Via-Faggio2.jpg

De Bomenbuurt staat bekend om de sfeervolle vooroorlogse woningen en de perfecte ligging net buiten het centrum van Haarlem. Zowel de stad als de natuur is binnen handbereik.

Project Via Faggio is gerealiseerd midden in deze bestaande woonwijk uit de jaren ’30 en bestaat uit twee rijen van drie woningen en één rij van vijf woningen, alle voorzien van een berging. De zes tussenwoningen en de vijf kopwoningen tellen ca. 113 m2 en hebben een V.O.N. prijs tussen de € 330.000,- en € 380.000,-

Omdat bewoners de kans moeten krijgen hun identiteit terug te vinden in een woning, is het project in co-creatie met de bewoners gerealiseerd. Zo kon elke individuele consument, binnen de randvoorwaarden, zijn ideale thuis creëren.

Het ontwerp met donkerrood metselwerk en oranje dakpannen op een mansarde kap sluit naadloos aan op de bestaande bebouwing. De goot ligt ter hoogte van de 1e verdiepingsvloer. De kap maakt ter hoogte van de 2e verdieping een knik. In het metselwerk is een betonband verwerkt. De kozijnen hebben een klassieke uitstraling dankzij roedenverdeling. Met deze huizen is er voor fietsers en voetgangers een doorgaande Beukenstraat ontstaan die voor stedenbouwkundige eenheid in de buurt zorgt.

Waal was vanaf initiatieffase als partner van All-In Real Estate betrokken bij de planontwikkeling van het project.

Download projectblad (PDF)