Twins

50 appartementen, overdekt parkeren
Plaats Naaldwijk
Locatie Portalaan
Opdrachtgever Vorm Ontwikkeling
Architect Wubben Chan Architecten
Bouwtijd 07/17 – 06/18
Twins-def-1.jpg
Twins-def-2.jpg
_L0A0219 copy
Twins-def-1.jpg
Twins-def-2.jpg
_L0A0219 copy

In de nieuwe woonwijk Hoogeland in Naaldwijk zijn twee moderne appartementencomplexen gerealiseerd: Hoogeland Twins, de gebouwen Westland en Oostland. Dichtbij het centrum van Naaldwijk is alles binnen handbereik. Veel ruimte, groen en goede voorzieningen in de buurt. De gebouwen bieden ruimte voor een gemêleerd gezelschap van nieuwe bewoners. Zo hadden starters de mogelijkheid hun eerste woning te kopen en is Hoogeland Twins uniek voor ouderen die graag kleiner willen wonen of juist ruimer in één van de XL appartementen of penthouses.

De architectuur kenmerkt zich door een industriële en stoere uitstraling met een strak lijnenspel. Dankzij de grote raampartijen heeft elk appartement een lichte woonkamer. De appartementen zijn verdeeld over 4 woonlagen, hebben een ruim balkon met uitzicht op het water en zijn geörienteerd op het Zuiden. Er zijn 4 verschillende woningtypen met een oppervlakte variërend van 75 tot 114 m2. De badkamer en het toilet zijn voorzien van sanitair en tegelwerk, vloerverwarming en -koeling. Alle appartementen en penthouses hebben een eigen aparte (fietsen)berging en parkeerplaats.

Zoals alle woningen in de wijk Hoogeland, zijn ook de Twins aangesloten op het kassenwarmtesysteem. Restwarmte uit de kassen wordt gebruikt om de appartementen te verwarmen. De zonnecellen wekken niet alleen genoeg stroom op voor de verwarming, koeling, ventilatie en het warme tapwater, maar ook (bij gemiddeld gebruik) voor verlichting en huishoudelijke apparatuur. De woning is daarmee Nul op de Meter. Een appartement wekt gegarandeerd net zoveel energie op als een normwoning verbruikt op jaarbasis.

Download projectblad (PDF)