kleineloo1.jpg
kleineloo2.jpg

’t Kleine Loo

83 woningen

Plaats Strijen
Locatie Land van Essche III
Opdrachtgever Waal ontwikkeling
Architect Kokon
Bouwtijd n.n.b.

De ontwikkeling van de 83 woningen is de eerste fase van de ontwikkeling van het plangebied Kleine Loo in Strijen, in de volksmond Land van Esse III geheten. Het Kleine Loo is het uitbreidingsgebied in Strijen. In samenwerking met woningstichting De Maashoek ontwikkelt Waal ontwikkeling in de eerste fase 83 woningen.

Het totale plangebied bestaat uit 138 woningen, te verdelen in grote en kleine twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen, patiowoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Gekozen is om een wijk te ontwikkelen die zich onderscheidt, zowel in structuur als in kwaliteit.

Door een Gebieds-Informatie-Analyse uit te voeren is gekomen tot een vaststelling van de te bereiken doelgroepen en leefstijlen wat een duidelijk inzicht heeft gegeven in waar de toekomstige kopers vandaan komen en welke wensen (zowel in woningtypologie als in architectuurbeeld) zij hebben.

Door gebruik te maken van het ontwikkelingsmodel Maxximization is een evenwichtige en toekomstgerichte woningprogrammering ontstaan, zonder voorbij te gaan aan het gemeentelijk woningbeleid.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)