Studio Vellekoop

Plaats \’s-Gravenzande
Locatie Van de Kasteelestraat
Opdrachtgever G. Vellekoop
Architect n.v.t.
Bouwtijd 05/04 – 06/04
Vellekoop.jpg

De werkzaamheden aan het pand van Studio Vellekoop te ‘s-Gravenzande betroffen een buitengevelrenovatie. Het pand is begin 20e eeuw gebouwd en sindsdien een aantal keren verbouwd. Echter, de laatste paar jaar was het onderhoud van de buitengevel achterop geraakt.

Omdat het om een fotozaak gaat, is uitstraling van de zaak naar zijn directe omgeving van groot belang. Er is dan ook besloten de buitengevel drastisch te renoveren. Het pand is centraal gelegen in het centrum van ‘s-Gravenzande en heeft een karakteristieke uitstraling die kenmerkend is voor het Westland.

De renovatie bestond uit het vernieuwen van alle kozijnen op de begane grond, het aanbrengen van nieuwe stalen draagbalken (lateien), het opnieuw voegen van de gehele gevel en het deels bekleden van de gevel met houten rabat delen.