Opmaat_1.jpg
Opmaat_2.jpg

Stichting Opmaat

Plaats Zwijndrecht
Locatie IJsselmeer
Opdrachtgever Stichting Opmaat
Architect EGM
Bouwtijd 12/02 – 12/03

De komst van het nieuwe pand was noodzakelijk om de diensten van Stichting Opmaat te centraliseren. Het pand is gelegen direct naast het Albert Schweitzer Ziekenhuis, zaak dus om zeer voorzichtig te werk te gaan zodat werknemers en patiënten van het ziekenhuis er zo min mogelijk last van hadden. Ook de aanwezigheid van het laboratorium bleek een extra factor waarmee rekening gehouden moest worden.

De constructieve opzet van het gebouw is kalkzandsteen lijmwerk in combinatie met staalconstructies en kanaalplaatvloeren. Hierdoor is een vrij indeelbare binnenruimte ontstaan die is ingevuld met metalstudwanden.

Het eindresultaat is een strak gebouw dat door het gebruik van specifieke kleuren een fris uiterlijk heeft. Deze kleuren zijn tevens doorgevoerd in het interieur.
Het project is voorspoedig verlopen, mede dankzij de goede communicatie tussen Waal, opdrachtgever en het ziekenhuis.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)