Sophia-1.jpg
Sophia-2.jpg

Sophia Revalidatie

18000 m2 BVO kliniek

Plaats Den Haag
Locatie Vrederustlaan
Opdrachtgever Sophia Revalidatie
Architect MAS Architectuur
Bouwtijd 06/12 – 11/13

Het nieuwe gebouw van Sophia Revalidatie telt 6 verdiepingen inclusief een souterrain. Dankzij de slanke vorm van het gebouw wordt zoveel mogelijk daglicht benut. Overal in het gebouw ervaar je hoe het buiten is. Het restaurant speelt een centrale rol in de integrale behandeling en dat is in het ontwerp terug te vinden. Daarnaast draagt het ontwerp bij aan de informele ontmoeting.

Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte is gekozen voor een flexibele opzet. Zo hebben behandelaars geen eigen kamer, maar zullen zij deze naar behoefte ‘reserveren’. Er is goed nagedacht over de logistiek en het verloop van de diverse processen. Zo is er een groot aantal liften om lang wachten voor de lift te voorkomen. Bij het ontwerpen van de ramen is vanuit alle zichthoeken gekeken hoe naar buiten wordt gekeken: staand, zittend of liggend in bed. Dat is belangrijk omdat mensen langdurig in een revalidatiecentrum verblijven en het gebouw dus een prettige verblijfskwaliteit moet hebben.

In het interieur is gekozen voor het thema ‘resort’. Het gebouw is vanzelfsprekend een professioneel revalidatiecentrum, maar er is ook ruimte en gelegenheid voor ontspanning, privacy en gezelligheid. De terreininrichting draagt bij aan de ecologische verbindingen tussen de diverse natuurgebieden in de stad.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)