Sint Jan de Doper

71 appartementen, 2900 m2 BVO school
Plaats Amsterdam
Locatie Stadsdeel Slotervaart, Delflandplein
Opdrachtgever Vereniging Far West
Architect Architectenbureau Paul de Ruiter B.V.
Bouwtijd 10/2010 – 04/2012
SintJandeDoper1.jpg
SintJandeDoper2.jpg
SintJandeDoper1.jpg
SintJandeDoper2.jpg

Binnen de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam is de Delflandpleinbuurt grondig op de schop gegaan. Het is weer een aantrekkelijke woonomgeving worden met meer sociale cohesie en werkgelegenheid. Als onderdeel van dit plan werd project Sint Jan de Doper gerealiseerd.

In het gebouw zijn 71 drie- en vierkamerappartementen opgenomen en een gezamenlijke fietsenbergkelder. Een aantal appartementen is toegewezen als Wibo woning (10 stuks) en ROWO woning (9 stuks). Alle woningen beschikken over een buitenruimte in de vorm van een loggia of balkon. De woningen op de tweede verdieping direct boven de brede school zitten op hetzelfde niveau als de opbouw van de gymzaal en beschikken over een groot dakterras.

De brede school bestaat uit 20 groepsruimten, een gymlokaal en twee speelruimten, naast het overige schoolprogramma. De welzijnsruimten zijn bestemd voor een voorschool met ouderruimte, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een buurtontmoetingsruimte. De welzijnsfuncties en de school hebben een gemeenschappelijke entree.

Het gebouw heeft een gestort betonnen skelet en betonnen wanden met breedplaatvloeren. Verder is houtskeletbouw binnen spouwbladen toegepast. De systeemgevel heeft een aluminium of kunststofplaten gevelbekleding. De gevels van de school zijn gemetseld en voorzien van houten rekken die door klimplanten worden bedekt. Het gymlokaal is voorzien van een mos-sedum dak.

Brede school 2.900 m2 / € 3.710.000
Welzijnsruimten 1.100 m2 / € 1.120.000
Woningen 10.500 m2 / € 7.137.000

Download projectblad (PDF)