s-Gravenloo

116 woningen, parkeergarage
Plaats Voorburg
Locatie Spinozalaan
Opdrachtgever Waal Ontwikkeling
Architect Alynia
Bouwtijd 05/00 – 10/02
appartement_1.jpg
herenhuis_2.jpg
appartement_1.jpg
herenhuis_2.jpg

Het bouwproject ‘s-Gravenloo bestaat uit 3 delen. Het plandeel “Huygens”, genoemd naar één van de beroemde bewoners uit het verleden van Voorburg omvat 16 appartementen, verdeeld over 4 woonlagen en een parkeerkelder (16 auto’s). Alle appartementen zijn vanuit de kelder bereikbaar. De appartementen bieden een perfecte combinatie van ruimte en comfort. Daarnaast is het streven naar veiligheid en toegankelijkheid één van de meest in het oog springende onderdelen. Er wordt gebruik gemaakt van tijdloze materialen, zoals hardsteen en natuursteen.

Een ander onderdeel is “Marianne” genoemd naar de zus van Willem II die lange tijd op de buitenplaats Rusthof in Voorburg woonde. Dit project omvat 10 herenhuizen, elk met een dubbele garage en berging onder de grond.

Het derde deel is genoemd naar de beroemde filosoof Spanuch de Spinoza die een aantal jaren in Voorburg woonde en die zeker in het nabij gelegen park ’t Loo, wat vroeger een ontmoetingsplaats was voor de adel, zijn voetstappen zal hebben liggen. Een bekende uitspraak van Spinoza is “De vrije mens handelt nooit te kwader, doch steeds te goeder trouw”. Dit gedeelte bestaat uit 90 appartementen verdeeld over 12 woonlagen en een parkeerkelder (90 auto’s).

Download projectblad (PDF)