Project Zieken

14 woningen en bedrijfsruimten
Plaats Den Haag
Locatie Zieken
Opdrachtgever Woning Beheer Den Haag
Architect Rappange & Partners
Bouwtijd 10/03 – 12/04
Zieken2.jpg
ziekenhDenHaag_1.jpg
Zieken2.jpg
ziekenhDenHaag_1.jpg

De huidige panden verkeerden in een erbarmelijke staat, slecht onderhouden en eigenlijk aan sloop toe, zowel onderhoudtechnisch als constructief. De panden zijn van bedrijfspanden omgebouwd naar woningen met een praktijk-/bedrijfsruimte. De totale vloeroppervlakte van de panden bedraagt circa 600 m2.

Als eerste zijn de vloeren aangebracht waarna de panden constructief zijn aangepakt. De aanpak begon bij de fundering teneinde verdere verzakkingen te voorkomen. Waarna de kappen en balklagen werden gerenoveerd. Het ontbreken van de achtergevels en zelfs een volledig uitgebrand pand waren aan de orde.

Buiten het opbouwen/renoveren van de achtergevels zijn de voorgevels volledig veranderd en zijn de ramen en kozijnen teruggebracht naar de oorspronkelijke staat. De kozijnen, ramen en deuren zijn vervaardigd van hardhout. De voegen in de voorgevels zijn vervangen door knipvoegen en de scheuren in het metselwerk zijn gerepareerd. Aangezien het monumentale panden betreft moest er worden voldaan aan specifieke geluidseisen en isolatiewaarden.