Beatrixlaan-reno1.jpg
Prinses_Beatrixlaan_1030x688.jpg

Prinses Beatrixlaan

revitalisatie 120 woningen

Plaats Voorburg
Locatie Prinses Beatrixlaan
Opdrachtgever Wooninvest
Architect Overeem
Bouwtijd 03/07 – 07/08

Aan de Beatrixlaan in Voorburg heeft Waal, met de combinatie Renostate, 120 portiekwoningen een tweede leven gegeven. Veel ingrijpender had de operatie niet kunnen zijn. Des te opvallender is het dat de renovatie plaats vond in bewoonde staat.

Nagenoeg alles wat er te veranderen viel, is veranderd. Zo is de ingang van de woningen verplaatst naar de andere kant, op een nieuw aangebrachte galerij. De voormalige portieken doen nu dienst als slaapkamer. Ook kregen de bewoners een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Aan de buitenkant zijn de woningen aangepast aan de huidige eisen: betere isolatie, een nieuw dak.

Kozijnen zijn vernieuwd, balkons verhoogd. Tevens is het gehele complex aangesloten op blokverwarming en zijn er zonnecollectoren aangebracht.

Gewerkt werd met een streng dagschema, zodat de bewoners precies wisten wat er ging gebeuren. Daardoor heeft de gehele renovatie zich zonder al te veel problemen voltrokken.

De tevredenheid aan opdrachtgeverszijde heeft ertoe geleid dat dit project in de categorie Duurzaamheid de Nationale Renovatieprijs 2009 toegekend heeft gekregen.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)