Prinses Beatrixlaan (complex 1018)

Plaats Voorburg
Locatie Prinses Beatrixlaan
Opdrachtgever Wooninvest Voorburg
Architect Overeem Architecten
Bouwtijd 03/2007 – 07/2008
Beatrixlaan-reno1.jpg
Beatrixlaan-reno2.jpg
Beatrixlaan-reno1.jpg
Beatrixlaan-reno2.jpg

Waal heeft in een bouwcombinatie samen met Renostate bv te Dordrecht (Waal Renostate bv) in opdracht van Wooninvest drie portiekflats aan de Prinses Beatrixlaan omgebouwd tot galerijflats. De ombouw gebeurde in bewoonde toestand. Het doel was om de energielasten voor de bewoners omlaag te brengen door de toepassing van duurzame energie en hoogwaardige isolatie. Het gebouw moest duurzaamheid en nieuwbouw uitstralen.

De buitenzijde van het complex heeft een ware metamorfose ondergaan door het aanbrengen van grote balkons, galerijen, hoofdtrappenhuizen, hoofdentrees, liften en keramische tegels.

Door het aanbrengen van een compleet pakket met isolatieglas, vloer- gevel- en dakisolatie is het energielabel van F naar A gegaan.

In de woningen van het complex zijn de keukens, toiletten en badkamers geheel vernieuwd. Tevens zijn alle woningen voorzien van nieuwe radiatoren die aangesloten zijn op blokverwarming.

Met dit project heeft o.a. Waal Renostate bv de Duurzaamheidsprijs 2009 gewonnen.