Parqui Park

24 woningen
Plaats Hoek van Holland
Locatie Stationsweg
Opdrachtgever Waal Ontwikkeling
Architect KOW
Bouwtijd 09/12 – 04/13
Parqui-Park-1.jpg
Parqui-Park-2.jpg
Parqui-Park-1.jpg
Parqui-Park-2.jpg

Aan de Berghaven in Hoek van Holland ontwikkelde Waal 24 grondgebonden woningen waarvan een deel nu gerealiseerd is. De Berghaven is een unieke plek met een rijke historie. Een deel van de 2-onder-1 kap, 3-onder-1 kap en 4-onder-1 kap woningen ervaart een continu fascinerend schouwspel van langsvarende (zee)schepen. Dit zie je ook terug in de architectuur.

Rond Parqui Park zijn belangrijke voorzieningen binnen handbereik: van basisschool en winkels op fietsafstand tot een huisartsenpost en apotheek in het dorpshart. Restaurants zijn pal om de hoek of aan het strand. Ook is het Staelduinse bos nabijgelegen. Rotterdam is gemakkelijk bereikbaar met de trein: het station ligt op 400m. afstand van de woningen.

De locatie vroeg om creatieve oplossingen. Daarom is gekozen voor een brede woning, waardoor een ruime begane grond ontstond. De begane grond was op verschillende manieren uit te breiden. Op de 1e verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een complete badkamer. Op deze wijze ontstond een optimale mix van bruikbare ruimte aan de binnenzijde van de woningen en een dorps karakter als uitstraling. Samen met de woonconsultant van Waal realiseerden de kopers hun droomwoning.

De meeste woningen hebben aan drie zijden tuin en een ruime buiten berging. Parkeren gebeurt in het binnengebied en deels op eigen terrein.

Download projectblad (PDF)