Parkrand

106 appartementen
Plaats Maassluis
Locatie Dr. Jan Schoutenlaan
Opdrachtgever Maasdelta
Architect Topos
Bouwtijd 09/07 – 07/09
Parkrand_1.jpg
Parkrand_2.jpg
Parkrand_1.jpg
Parkrand_2.jpg

Het appartementencomplex Parkrand bestaat uit 106 huurwoningen, variërend in typologie en grootte. In het complex is een multifunctionele accomodatie opgenomen met daarin: een basisschool (16 klassen), buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en bureau voor jeugd en gezin. In de verdiepte kelder wordt geparkeerd en liggen de bergingen.

Het complex bestaat uit twee langsblokken en een toren die met de naastgelegen woonblokken de formele begrenzing van het nieuwe park vormen. In nauw overleg met de architecten van naastgelegen gebouwen is het beeld bepaald.

Kenmerkend is de klassieke opbouw van de gevel. De blokken bestaan uit een plint van verspringend metselwerk, tussenlagen met prefab kolommen op de stramienen en een lijst gevormd door horizontale prefab betonnen banden. De drie woonblokken worden door een doorgaand lint met woningen verbonden. Dit deel heeft een meer horizontale, neutrale architectuur. Samen met de andere blokken vormt dit project de formele begrenzing van het nieuwe park.