One Milky Way

253 appartementen
Plaats Den Haag
Locatie Melkwegstraat/Saturnusstraat
Opdrachtgever Vorm Ontwikkeling
Architect OZ
Bouwtijd 01/2022 – 04/2025
Foto 4
Foto 2
Foto 3
Foto 1
Foto 4
Foto 2
Foto 3
Foto 1

Het voormalig industrie- en bedrijventerrein de Binckhorst wordt de komende jaren getransformeerd tot woongebied. De Binckhorst ligt aan de rand van Den Haag en is onderdeel van stadsdeel Laak. In dit transformatiegebied ligt het Maanplein. Aangrenzend aan dit Maanplein ligt aan de Saturnusstraat een bestaande parkeergarage die gesloopt wordt. Daar zal een nieuw complex worden gerealiseerd.

Het project bestaat uit een woontoren van ca. 75 meter hoogte (bouwdeel A) met 223 appartementen, met daaronder een commerciële plint en 4 kantoorlagen. En daarop aansluitend een woongebouw van ca. 15 meter hoogte (bouwdeel B) met 30 appartementen met een zorgplint en een openbare parkeergarage (met daktuin t.b.v. bouwdeel A en B) voor 285 parkeerplaatsen (bouwdeel C). Het totaal oppervlak bedraagt ca. 37.000 m2. Het bouwdeel B zal door middel van CLT constructieve houtbouw gerealiseerd worden.

In totaal omvat het project 253 appartementen, waarvan 40 koopappartementen en de overige appartementen bestemd voor huur.