One Milky Way

253 appartementen
Plaats Den Haag
Locatie Melkwegstraat/Saturnusstraat
Opdrachtgever Vorm Ontwikkeling
Architect OZ Architecten
Bouwtijd Q4 2022-Q1 2026
Foto 4
Foto 2
Foto 3
Foto 1
Foto 4
Foto 2
Foto 3
Foto 1

Het voormalig industrie- en bedrijventerrein de Binckhorst wordt de komende jaren getransformeerd tot woongebied. De Binckhorst ligt aan de rand van Den Haag en is onderdeel van stadsdeel Laak. In dit transformatiegebied ligt het Maanplein. Aangrenzend aan dit Maanplein ligt aan de Saturnusstraat een bestaande parkeergarage die gesloopt wordt. Daar zal een nieuw complex worden gerealiseerd.

Het project bestaat uit een woontoren van ca. 70 meter hoog (bouwdeel A) met 223 appartementen, met daaronder een commerciële plint en 4 kantoorlagen. En daarop aansluitend een woongebouw van ca. 25 meter hoog (bouwdeel B) met 30 appartementen met een zorgplint en een openbare parkeergarage met daktuin t.b.v. bouwdeel A en B (Bouwdeel C). Het totaal oppervlak bedraagt ca. 37.000 m2. Het bouwdeel B zal door middel van CLT constructieve houtbouw gerealiseerd worden.

De 213 huurappartementen zullen worden afgenomen door Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het project is ontworpen door OZ Architecten, de constructeur is IMd, de adviseur bouwfysica is Buro Bouwfysica en het installatieadvies is van Van Toorenburg.

 

Download projectblad (PDF)