OBS ’t Schrijverke

Plaats Hellevoetsluis
Locatie Bolwerk
Opdrachtgever Gemeente Hellevoetsluis
Architect Architectenbureau Jan Weeda
Bouwtijd 04/09 – 04/10

Waal Onderhoud & Renovatie heeft in opdracht van Gemeente Hellevoetsluis een vervangende nieuwbouw voor de Openbare Basisschool Ùt Schrijverke gerealiseerd. De opdracht is tot stand gekomen op basis van Design en Build. Het bouwproces met betrekking tot Design and Build is geheel begeleid door 3P Netwerkpartners.

Door middel van het Design en Build-concept heeft Waal Onderhoud & Renovatie het project zowel op bouwkundig als installatietechnisch gebied binnen het ter beschikking gestelde financiële budget van de Gemeente kunnen behouden.

Het ontwerp van Ùt Schrijverke is gebaseerd op het uiterlijk van een schip.

De school bestaat uit twee lagen met een vide en in totaal 5 stuks grote lokalen. Per lokaal komen er twee klassen.

Er is een grote speelruimte gecreëerd, welke ruim baan biedt voor de vele toneelvoorstellingen welke de school regelmatig houdt. Deze voorstellingen zijn vanaf de eerste verdieping, middels de vide, goed te bewonderen. Tevens zijn er kantoren, personeelruimten en natte ruimten in de school gecreëerd.

De gevel aan de straatzijde, welke dienst doet als boeg van een schip, is geheel opgebouwd uit aluminium. De rest van de gevel is opgebouwd uit metselwerk en stalen gevelplaten. Door met de kleuren te spelen is een passend geheel gevormd voor de school. Met deze nieuwbouw is voor de Gemeente Hellevoetsluis een BVO van 1355 m2 gecreëerd.