Nieuw Stadt & Land

73 appartementen, 20 eengezinswoningen, parkeergarage
Plaats Rotterdam
Locatie Blijvenburgstraat
Opdrachtgever Woonstad Rotterdam
Architect arons & gelauff architecten
Bouwtijd n.n.b.
Nieuw-Stadt-Land1-kopie.jpg
Nieuw-Stadt-Land2.jpg
Nieuw-Stadt-Land1-kopie.jpg
Nieuw-Stadt-Land2.jpg

Het project omvat een mooie mix van diverse woningen in een parkachtige omgeving in Overschie. Aan de oevers van de Schie in Delfshaven en op loopafstand van de oude dorpskern worden 10 royale kadewoningen met uitzicht over het water gerealiseerd en 10 riante parkwoningen die uitkijken over de groene omgeving. De woningen hebben een oppervlakte variërend van 139 tot 165 m2. Verder zijn in het project twee statige woontorens opgenomen met resp. 44 en 29 appartementen van verschillende typen, variërend in oppervlakte van 71 tot 174 m2.

In het project is op de begane grond een parkeergarage opgenomen. Op het dak van de garage komt een gemeenschappelijke binnentuin met een lichte steen bestraat en voorzien van groen en bankjes.

Gemêleerde geelwitte en donkergroene bakstenen gevels met grote raampartijen aan de park- en kadezijde geven de woningen en appartementen een frisse uitstraling. De combinatie van de stedelijke architectuur met veel groen weerspiegelt de gunstige ligging tussen stad en land.

In Nieuw Stadt & Land worden veel duurzaamheidsmaatregelen getroffen. Zo worden ramen geplaatst met een extra hoge isolatiewaarde. De woningen worden bovendien aangesloten op een energiesysteem dat gebruik maakt van een warmtepomp die is gekoppeld aan een warmte- en koudeopslag in de grond. De platte daken van de woningen krijgen een sedum dakbedekking dat fungeert als buffer voor regenwater.