Nieuw Marienpark

Woonzorgcomplex
Plaats Leidschendam
Locatie Mozartlaan, Prins Bernhardlaan, J.S. Bachlaan
Opdrachtgever Vidomes
Architect Inbo Rotterdam
Bouwtijd n.n.b.
marienpark1.jpg
marienpark2.jpg
marienpark1.jpg
marienpark2.jpg

Met het project Nieuw Mariënpark wordt in het centrum van Leidschendam een omgeving gerealiseerd waarin wonen, zorgen en verblijven één geïntegreerd onderdeel van de stad vormen. Door een nieuw woonprogramma en door het openbaar gebied vanaf de Prins Bernardlaan te verbinden met het park bij het Gemeentehuis, wordt het zowel functioneel als stedenbouwkundig met de rest van Leidschendam verbonden en maakt het project zijn prominente ligging in het centrum waar.

Het plan telt 106 royale woningen van betaalbare huur tot luxe koop met prachtig uitzicht over de stad. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats: in de ondergrondse parkeergarage of in het binnenhof. Daarnaast komen er 34 kleinere appartementen voor bewoners die nu zijn aangewezen op het verzorgingshuis. Voor bewoners die meer intensieve zorg nodig hebben, worden vijf groepswoningen gerealiseerd, elk voor zes bewoners. Alle appartementen zijn levensloopbestendig: de woningen zijn geschikt voor elke levensfase.

Samen met woningcorporatie Vidomes en zorgverlener Florence is in de plint van de gebouwen een aantal voorzieningen opgenomen, zoals een grand café en eerstelijns gezondheidszorg, waardoor het project ook aantrekkelijker wordt voor de omgeving.

Voor het project Nieuw Mariënpark is een klantpanel samengesteld om de woonwensen van de consument in kaart te brengen. Het doel hiervan is de woning en voorzieningen in en om het gebouw zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van de toekomstige bewoners. Het klantpanel wordt in een vroeg stadium betrokken en mensen kunnen hun wensen kenbaar maken zodat ieders persoonlijke leefiD®, binnen de randvoorwaarden die er zijn, vertaald wordt in de woning.