Marienhove1.jpg
Marienhove2.jpg

Marienhove

renovatie wooncomplex

Plaats Leidschendam
Locatie Marienpark
Opdrachtgever Vidomes
Architect Van Dop + Mathot Architecten
Bouwtijd 03/10 – 06/10

Het wooncomplex Marienpark in Leidschendam is geheel aangepast, diverse delen zijn gesloopt en daar kwam nieuwbouw voor terug. Het qua leeftijd jongste deel, een atriumgebouw uit 1994, is qua brandveiligheid door Waal geheel aangepast aan de eisen van deze tijd.

Bij de inventarisatie van het complex bleek dat alle binnengevel puien die aan het atrium grensden niet de vereiste brandveiligheid konden waarborgen. Deze zijn dan ook allemaal vervangen en tegelijk zijn de kleuren aangepast naar een vrolijker geheel. Daarnaast is een open vluchttrap in het atrium voorzien van een brandwerende bekleding zodat een brandveilig vluchttrappenhuis is ontstaan. Het trappenhuis oogt als een grote ronde cilinder die al gauw van de bewoners de naam van “de beschuitbus” heeft gekregen. Ook zijn alle installaties voor brand en rookmelding aangepast naar de eisen anno 2010.

Voor de uitvoering zijn de puien zoveel mogelijk geprefabriceerd en al van de juiste kleur voorzien. Een strak renovatieschema, waarin ook het aanpassen van de installaties en het ombouwen van het vluchttrappenhuis waren meegenomen, heeft er toe geleid dat de bewoners zo min mogelijk overlast ondervonden met een goed eindresultaat.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)