Maaswijk

321 woningen
Plaats Spijkenisse
Locatie Joke Smitlaan e.o.
Opdrachtgever Waal Ontwikkeling
Architect KOW
Bouwtijd 11/96 – 04/98
ph_Waal_-_Maaswijk_02.jpg
ph_Waal_-_Maaswijk__01.jpg
ph_Waal_-_Maaswijk_02.jpg
ph_Waal_-_Maaswijk__01.jpg

In Maaswijk 28 en 29 heeft Waal 321 vrije sector koopwoningen gerealiseerd. De Maaswijk is opgebouwd uit lanen, avenue’s, pleinen en straten. Aan de doorgaande weg staan de laanwoningen, welke bestaan uit 3 lagen met een plat dak en een specifiek ornament aan de voorzijde.

De Straat- en Pleinwoningen hebben ook 3 lagen, maar een schuin dak. Tussen de Pleinwoningen zijn trapeziumvormige pleinen gesitueerd, welke zijn bedoeld als groen- en speelgebied.

Maaswijk 28 wordt aan de zuidkant begrensd door Avenue-woningen, welke ook bestaan uit 3 lagen met een plat dak. De hoekwoningen beschikken over een lessenaarsdak met veel glas. Voor de hele wijk geldt dat de hoekwoningen beeldbepalend zijn en over een groter oppervlak beschikken dan de tussenwoningen.

In Maaswijk 29 zijn straatwoningen, seniorenwoningen, pleinwoningen en twee-onder-éénkap woningen gerealiseerd. De straatwoningen hebben verschillende dieptes: 8.6 m en 9 m. Bij de seniorenwoningen is de 2e verdieping vrij indeelbaar en is de buitenzijde bekleed met keramische tegels, die de woning een exclusieve uitstraling geven.

De pleinwoningen hebben als kenmerk dat de rechte voorgevel doorloopt in het schuine dakvlak van de zolderverdieping. Hiermee ontstaat het resultaat van een dakkapel, alleen groter en meer geïntegreerd in de voorgevel.

Download projectblad (PDF)