Maas14

14 woningen
Plaats Den Haag
Locatie Maasstraat
Opdrachtgever Blauwhoed Projectontwikkeling
Architect Architectenbureau Marlies Rohmer
Bouwtijd 02/15 – 10/15
Maas14-1.jpg
Maas14-2.jpg
Maas14-1.jpg
Maas14-2.jpg

Aan de Maasstraat in de Rivierenbuurt-Noord in Den Haag realiseerde Waal 14 grote herenhuizen van 144 m² met maar liefst 6 slaapkamers. De twee typen woningen hebben beide een heerlijke tuin met berging en een privéparkeerplaats op het achtergelegen binnenterrein. Ook een complete badkamer en luxe hoekkeuken zijn in de woning opgenomen. De tuinen grenzen aan een rustig binnengebied waar ruimte is gemaakt voor een privéparkeerterrein. De parkeerplaatsen zijn alleen bestemd voor de bewoners van Maas14 en de daarnaast gelegen woningen.

Op diverse manieren wordt gerefereerd aan de architectuurstijl van de herenhuizen in de Rivierenbuurt. De opvallende detaillering in het metselwerk, de verticaal georiënteerde ramen met Franse balkons en de platte daken zijn daar een mooi voorbeeld van. Dankzij de platte daken is er veel praktische leefruimte: ook de derde woonlaag kan optimaal worden benut.

Alles is dichtbij: winkels, voorzieningen voor kinderen, een basket- en voetbalveld en het gezellige centrum van Den Haag bevinden zich op loopafstand.

Download projectblad (PDF)