Luifel Scheveningse Boulevard, renovatie

Plaats Den Haag
Locatie Strandweg
Opdrachtgever Strandweg Vastgoed BV
Architect Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn
Bouwtijd 04/09 – 07/09

Een nieuw gezicht aan de boulevard van Scheveningen

De Strandweg vormt een levendig onderdeel van de Scheveningse Boulevard, gelegen tussen de Palace Promenade en het Carlton Beach hotel. De zeer gevarieerde winkelplint is gemoderniseerd tot een meer eenduidig en spraakmakend beeld.

Een nieuwe doorlopende luifelbekleding van kopergroen glas verbindt de winkels tot één beleving. In de avonduren wordt dit spectaculair verlicht door led-lichtlijnen en verlichte reclames. Op straatniveau zijn de bestaande penanten bekleed met prefab “natuursteenlook” elementen.

De nieuwe, eigentijdse en elegante gevelbekleding – met een knipoog naar het Kürhaus – gecombineerd met het kleinschalige en gevarieerde winkelaanbod leidt tot een grote uitstraling en een verdere verlevendiging van de boulevard.