Landscheidingstraat1.jpg
Landscheidingstraat2.jpg

Landscheidingstraat

24 appartementen

Plaats Leidschendam
Locatie Landscheidingstraat
Opdrachtgever Bouwfonds
Architect Architecten bureau Weeda van der Weijden
Bouwtijd 07/12 – 08/13

In de komende jaren ondergaat het hart van Leidschendam een ongekende metamorfose, waar iedereen geniet van een levendig, historisch centrum met wonen, werken, winkelen en recreëren als uitgangspunten.

De 24 appartementen (19 huur- en 5 koopappartementen) aan de Landscheidingstraat hebben een klassieke indeling en detaillering. De uitstraling is statig en het woonplezier wordt verder versterkt door de ligging nabij alle voorzieningen, zoals basisschool De Zonnewijzer. De 19 huurappartementen worden door WoonInvest in de sociale sector verhuurd.

Het L-vormig appartementencomplex bestaat uit vier bouwlagen met galerijontsluiting aan de achterzijde. Het complex wordt ontsloten via één centraal hoofdtrappenhuis aan de Landscheidingstraat. Een deel van de appartementen op de begane grond wordt direct ontsloten via een eigen entree vanuit het openbaar gebied. Aan de achterzijde zijn op het binnenterrein op maaiveld 24 parkeervoorzieningen gerealiseerd. Hiervoor werd een nieuwe in- en uitrit aangelegd aan de Rijnlandstraat. De bestaande uitweg werd via de hellingbaan naar de parkeerkelder van de naastgelegen school overbouwd. Zo ontstond een nieuwe poortconstructie.

De woningen hebben wisselende gevels met penanten in metselwerk.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)