Kop van Hilversum (Oostereind)

Plaats Hilversum
Locatie Oosterengweg/Van Linschotenlaan
Opdrachtgever Dudok Wonen
Architect René van Zuuk Architekten B.V.
Bouwtijd Start verkoop 06/14
Kop-van-Hilversum-2.jpg
Kop-van-Hilversum-Oostereind.jpg
Kop-van-Hilversum-2.jpg
Kop-van-Hilversum-Oostereind.jpg

Dudok Wonen biedt haar klanten kansen op een passende wooncarrière en heeft unieke woonproducten ontwikkeld om zoveel mogelijk mensen onafhankelijk te maken op de woningmarkt. Ook schenkt de stichting bijzondere aandacht aan mensen die niet zelfstandig in hun huisvesting kunnen voorzien.

Het appartementencomplex ‘Kop van Hilversum’ telt 52 appartementen van 75 tot 125 m2, bestemd voor de vrije sector en voorzien van een hoogwaardig afwerkingsniveau en mooi uitzicht. Op de begane grond worden commerciële ruimten gerealiseerd en op maaiveld 83 parkeerplaatsen. De woontoren telt 10 verdiepingen die uitkragen. Het appartementencomplex wordt voorzien van een WKO-installatie.

Het ontwerp is beeldbepalend voor de entree van Hilversum, komende vanaf de A27. Het gebouw heeft een slanke uitstraling, met name door de verticale geleding die onderaan smal begint en naar boven toe gelijkmatig breder wordt. De gekozen materialen en open balkons laten het gebouw aansluiten bij de bestaande bebouwing en geven het een vriendelijk karakter. Rondom de woontoren komt veel groen.

De betonconstructie wordt in het werk gestort met behulp van een tunnelbekisting.

De datum voor start bouw is afhankelijk van de verkoopcijfers.