Kennemerhof

22 woningen
Plaats Haarlem
Locatie De Entree
Opdrachtgever Ontwikkelingscombinatie 023 C.V.
Architect Klous + Brandjes Architecten
Bouwtijd 05/15 – 03/16
Kennemerhof-1.jpg
Kennemerhof-2.jpg
Kennemerhof-1.jpg
Kennemerhof-2.jpg

De Entree is dé nieuwe wijk van Haarlem. Gelegen op de drempel van de oude stad, maar ook lekker makkelijk aan de snelle invalswegen vanuit Schiphol en Amsterdam. De Entree biedt een prettige mix van hoog en laag, afwisselende gevels, gezinswoningen en appartementen, tuinen, balkons, serres en terrassen. Rondom een centrale waterpartij, omringd door groen. De mooie inrichting van de openbare ruimte en de grote gezamenlijke hof, gecombineerd met autoluwe straten, maken De Entree tot een uitermate vriendelijke en ontspannen woonbuurt.

De Kennemerhof vormt onderdeel van een groot samenhangend stedenbouwkundig plan waarin grote bouwblokken en eengezinswoningen harmonieus in een compositie gebracht zijn. De woningen vormen samen met het zorghotel een bouwblok met een binnenruimte waar ook parkeergelegenheid voor bewoners is gereserveerd, grotendeels op eigen terrein. Aan de zuidzijde ligt het blok aan een brede waterpartij. De woningen die hieromheen liggen, zijn als individuele woning herkenbaar. Bijzonder aan de Kennemerhof is dat toekomstige bewoners invloed hebben op hun eigen gevel. Daardoor ontstaat een authentieke variatie.

Deze woningen zijn standaard compleet en daarnaast was er ruimte voor persoonlijke woonwensen. Om van het huis een echt thuis te kunnen maken. Onder begeleiding van een woonconsultant werden na de aankoop van een huis deze persoonlijke wensen besproken. De woningen hebben een oppervlakte van 121 m2.

Ontwikkelingscombinatie 023 C.V. bestaat uit Ymere, BPD, Slokker en AM.

Download projectblad (PDF)