Kantoor-Waal-1.jpg
Kantoor-Waal-2.jpg

Kantoor Waal

renovatie 1600 m2 BVO

Plaats Vlaardingen
Locatie Schiedamsedijk
Opdrachtgever Property A4 B.V.
Architect Van der Leur Vermeer Architecten
Bouwtijd 10/14 – 05/15

Het kantoor werd ontdaan van al haar binnenmuren en gevels, alleen het casco bleef overeind. De solide fundering en casco van het kantoor aan de Schiedamsedijk dat in 1983 gebouwd werd, werden gebruikt als ruwbouw voor het nieuwe kantoor. Aan de voorkant van het kantoor werd een stuk uitgebreid. Op het skelet is de gevel weer opgebouwd. Deze bestaat uit prefab beton binnenspouwbladen, isolatie en een aluminium gevel met kozijnen en gevelcassettes. Bij de entreehal is een aluminium pui met vliesgevel gemaakt. De zonwering is als verdekt systeem opgenomen. Aan de kopkant van het gebouw werd buiten een nieuw stalen vluchttrappenhuis geplaatst. De lift is opnieuw omkleed en in het midden van de schacht kwam een open strook met een glazen pui.

In het gebouw werd een extra stalen trap tussen de eerste en tweede verdieping gerealiseerd, om meer interactie tussen de teams te faciliteren. Daarvoor is een sparing in de vloer gemaakt. De binnenkant van het kantoor heeft een transparante uitstraling dankzij een ruime indeling van kantoortuinen en het gebruik van glazen binnenwanden en licht meubilair.

De ambitie van Waal was met het nieuwe kantoor het BREEAM Excellent/Vier Sterren certificaat te behalen. Zo is in het ontwerp rekening gehouden met materiaalgebruik en energieverbruik in de vorm van een WKO-installatie, LED-verlichting en PV-panelen.

Download projectblad (PDF)

Download projectblad (PDF)