Kaapvaarder

32 herenhuizen
Plaats Rotterdam
Locatie Atjehstraat/Brede Hilledijk
Opdrachtgever Woonstad Rotterdam
Architect BTR Architectuur
Bouwtijd n.n.b.
Kaapvaarder-1.jpg
Kaapvaarder-2.jpg
Kaapvaarder-1.jpg
Kaapvaarder-2.jpg

Roemrucht, avontuurlijk en vernieuwend. Dat is Katendrecht in Rotterdam. Met het project Kaapvaarder komen er 32 herenhuizen met hoge plafonds die alle ruimte bieden voor een gezin. In basis zijn er 4 typen van deze koopwoningen: Jan, Pier, Tjores en Corneel, waarop veel gevariëerd kan worden.

Bijzonder zijn de prachtige gevels van elke woning. De detaillering en de materialen zijn van een zeer goede kwaliteit. Er is veel vrijheid om de gevel naar eigen hand te zetten. Natuursteen of metselwerk; een erker of een opbouw in de gevel? Tijdens de Koersavonden kunnen geïnteresseerden daarover meedenken. Zo zal een gevarieerd gevelbeeld ontstaan. Daarmee sluit Kaapvaarder goed aan op het historische straatbeeld van Katendrecht.

Ook in het huis is die hoge kwaliteit te vinden. Mooie materialen in grote ruimten. De plafonds van maar liefst 3 meter of nog hoger geven veel sfeer aan de woonkamer. Elke woning heeft minimaal 3 slaapkamers. Bij woningen met een zolder is eenvoudig een 4e slaapkamer te maken. Een deel van de woningen heeft de mogelijkheid van een dakterras. Daarnaast is er middenin het bouwblok een zogeheten daktuin: een dek ter hoogte van de eerste verdieping. Dit dek onttrekt de ondergelegen parkeerplekken aan het zicht. Over het gebruik van de daktuin, en de inrichting en aankleding ervan gaan we met de kopers in gesprek.